Eksterne advokater skal undersøge Hillerød Forsyning
Efter en intern undersøgelse af en række forhold, der fandt sted under den forrige ledelse, har Hillerød Forsynings bestyrelse på foranledning af den nye ledelse besluttet, at der skal indledes en ekstern advokatundersøgelse af netop disse forhold.
Det gælder blandt andet forvaltningen af selskabets leasingaftaler.
- Den konkrete forvaltning af leasingaftalerne ser ud til at have påført forsyningen betragtelige ekstraomkostninger. Derfor er der behov for, at en ekstern advokatundersøgelse får belyst dispositionerne til bunds, siger Klaus Markussen, formand for bestyrelsen for Hillerød Forsyning i en pressemeddelelse.
Interne undersøgelser
Hillerød Forsyning har altså indtil nu foretaget en række interne undersøgelser, der indikerer at dispositionerne, blandt andet i forbindelse med leasingaftalerne, er foregået over en årrække, og at hverken den nuværende eller tidligere bestyrelse har haft et overblik over det.
Ved hjælp af de interne undersøgelser er der skabt en form for overblik over sagen, men ikke desto mindre har ledelsen bedt bestyrelsen om at iværksætte en ekstern advokatundersøgelse.
De interne undersøgelser viser, at forsyningen har været påført ekstraomkostninger, idet leasingaftalerne systematisk er blevet indfriet før tid, og ved generelt at have kørt flere kilometer end indeholdt i aftalerne (såkaldt overkørte kilometer, red.).
De foreløbige, interne undersøgelser blev forelagt bestyrelsen på et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 27. april og det er på den baggrund, at bestyrelsen nu bakker ledelsens indstilling om en advokatundersøgelse op.
Advokat på sagen
Poul Schmith/Kammeradvokaten går nu i gang med at gennemgå alt relevant materiale.
- Nu overlader vi alt relevant materiale til eksterne, juridiske eksperter, og så må vi se, hvilke konklusioner advokatundersøgelsen kommer frem til. Bestyrelsen vil nu afvente undersøgelsen, før vi foretager os yderligere. Derfor ønsker vi heller ikke at udtale os yderligere om sagen, før undersøgelsen er afsluttet, siger Klaus Markussen.
Direktionens indstilling til bestyrelsen anbefaler, at advokatundersøgelsen også kommer til at omfatte medlemmerne af den nuværende direktion. Dette sker for at sikre, at bestyrelsen fortsat kan have tillid til den nuværende direktion, der også var en del af den tidligere ledelse.
Whistleblower-ordning fremskyndes
Udover advokatundersøgelsen vil direktionen også iværksætte en revisorundersøgelse, der – sammen med selskabets kommende indkøbspolitik – skal styrke forsyningens kontrolmiljø.
Desuden vil ledelsen allerede i år implementere den whistleblower-ordning, som efter planen først skulle etableres i 2023.
Whistleblower-ordningen skal sikre, at interessenter anonymt kan gøre opmærksom på forhold, der kan være uetiske, ulovlige eller i strid med interne politikker.
(Foto: Colourbox)