Nordic Solar fusionerer sig til omsætning på 300 millioner kroner
Solenergiselskabet Nordic Solar lægger nu sine tre selskaber sammen i én samlet enhed. Målet med sammenlægningen er klart.
- At vi er tættere på at kunne realisere vores vision end nogensinde før skyldes, at vi og vores investorer har opbygget stærke kompetencer i hele værdikæden. Nu forener vi kræfterne i et stærkt fælles selskab, som har endnu flere økonomiske muskler og kræfter til at gribe mulighederne og forfølge vores ambition om at blive Nordens førende solenergiselskab, siger Christian Sagild, bestyrelsesformand i Nordic Solar A/S,
Det er det tidligere Nordic Solar Energy, der udelukkende investerer i etablerede og aktive solparker, Nordic Solar Global med en stærk portefølje af byggeprojekter og solparker under udvikling og endelig Nordic Solar Management, der identificerer og skaber investeringsmuligheder til de to investeringsselskaber, der nu samles i ét selskab, Nordic Solar A/S.
Det fusionerede Nordic Solar A/S har en balancesum på 4 mia. kr., omsætter for 300 mio. kr. årligt og opererer i 10 europæiske lande.
En fremtidssikring
Ifølge Nikolaj Holtet Hoff, som er direktør og én af stifterne bag Nordic Solar, har de tre selskaber hver især spillet vigtige roller i etableringen af virksomhedens stærke position og de muligheder, Nordic Solar A/S nu står overfor:
- Solenergimarkedet har ændret sig voldsomt gennem de seneste år, og for at imødekomme markedets tendenser finder vi det vigtigt at fremtidssikre vores virksomhed, så vi kan fortsætte med at skabe flotte afkast for vores investorer. Ved at samle Nordic Solars aktiviteter i et samlet selskab skaber vi den helt rigtige og solide platform for vækst, og fusionen vil bl.a. give Nordic Solar adgang til optimerede finansieringsmuligheder til udviklingsprojekter samt mulighed for løbende frasalg af minoritetsinteresser i operative solprojekter siger Nikolaj Holtet Hoff.
Det fusionerede Nordic Solar A/S har p.t. ca. 300 megawatt i drift eller under etablering samt en stærk udviklingsportefølje, som på relativ kort sigt vil kunne bidrage med yderligere 500 megawatt. Det betyder, at ambitionen om at eje og drive en produktion på 1 gigawatt – svarende til omkring en halv million husstandes elforbrug – inden 2025, er inden for rækkevidde.