23948sdkhjf

Bladt skærer ind til kernen: Afvikler forretningsområde

Siden starten i 1965 har infrastruktur-projekter været et gennemgående forretningsben i Bladt Industries.

I starten var det tankanlæg, røranlæg, vand-, varme- og sanitetsarbejder. Siden er der blandt andet kommet broer, havneanlæg og diverse bygninger til i porteføljen.

Nu skal den del af forretningen dog udfases, oplyser Bladt Industries i sit nyligt offentliggjorte regnskab. Fremover er det kerneforretningen, fundamenter og substations til offshore vind, der kommer til at udgøre hele Bladts forretning.

- Det gør vi, fordi vores fremtidige kerneområde er at være fundamentet for den grønne omstilling offshore, og det er det, som vi er pivgode til, og som vi har en forretning på, der langt overstiger, hvad vi laver inden for infrastruktur, forklarer CEO Anders Søe-Jensen.

- Vi fokuserer på det, der er vores kerneforretning, og den kerneforretning hvor der er en kæmpevækst. Offshore vind er jo i en rivende udvikling både i vores nærområder, men så sandelig også globalt, og det er en rejse, som vi allerede er på, så nu fokuserer vi alle mand på det, fortsætter han.

100 procent fokus på havvind

Konkret betyder det, at Bladt Industries nu har sat gang i en proces med at afvikle forretningsområdet, og det kan komme til at strække sig over et godt stykke tid.

- Infrastruktur er nu discontinued business, så i sagens natur ligger det, at infrastruktur ikke er noget, vi giver os af med, når vi har rundet det af. Det er ikke sådan, at vi smider det på gulvet, og så går fra det. Selvfølgelig afvikler vi det som ansvarligt selskab. Men vi tager ikke flere ordrer på det, og kan vi sælge det, vi har, så gør vi det. Vi finder ud af, hvad det er for en model, der kommer til at passe, lige som olie/gas ikke er noget, vi kommer til at kaste os over igen. Vi ønsker fremadrettet at være en 100 procent renewable OEM. Det er det eneste marked, vi ønsker at arbejde i, understreger Anders Søe-Jensen.

Håber at undgå fyringer

Ifølge Bladt-CEO’en har selskabet stadig syv infrastruktur-projekter i ordrebogen, og det vil potentielt give arbejde et godt stykke ind i 2022.

Hvad det kommer til at betyde for antallet af medarbejdere hos Bladt, har Anders Søe-Jensen svært ved at spå om.

- For det første skal du ikke fyre folk, hvis du skal sælge butikken. Det er en skidt ide. I det omfang vi kan undgå afskedigelser, så gør vi det. Og så vil vi dreje de folk, vi kan over i den anden del af forretning. Vi har en rivende udvikling i vindforretningen, og der har vi brug for alle de dygtige mennesker, vi kan få fat i. Så det vil være tosset at hælde dem på gaden, siger Anders Søe-Jensen.

Infrastruktur-aktiviteter skyld i underskud

Bladt Industries tabte i 2020 106 millioner kroner før skat på sine infrastruktur-aktiviteter. Det skyldes dog altovervejende en ordre underskrevet i 2019 på levering af 11 lagertanke til en olieterminal med en total kapacitet på 74.400 kubikmeter.

Projektet skal være færdigt inden udgangen af 2021, men ifølge Bladt har store uoverensstemmelser med fortolkningen af kontrakten ført til udskydelser og fordyrelser af projektet.

Det store underskud i infrastruktur-divisionen betød, at Bladt Industries kom ud af 2020 med et underskud efter skat på 22,8 millioner kroner. Ser man bort fra de aktiviteter, der er under afvikling, viste regnskabet dog et plus på 59,9 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078