23948sdkhjf

Klumme: Markedet for Offshore olie & gas udstyr vil eksploderer.

Efter atomkraftulykken i Japan har politikkerne været hurtige ude med meldinger om, at der skal nedlægges atomkraftværker og politikkerne vil have en grøn profil.
Med de CO2-kvoter der vedtages ved forskellige lejligheder, skal olie og andre fossile energikilder reduceres for at være mere politisk korrekte. Men problemet for politikkerne er, at der i dag ikke findes et brugbart alternativ til olie & gas, som vil kunne sikre energiforsyningen til den vækst alle ønsker.

Olie & gas vil i mange år fremover stadig være den primære energikilde. Der investeres som aldrig set før i historien - i udforskning, udvikling og i nye oliefelter overalt i verden. Det er astronomiske tal, der fremlægges for investeringer i nye olie & gas installationer.

I nærområdet er Norge den store aktør og her findes nye store olie-/gasfelter, der vil sikre Norges som olie-eksporterende land mindst 50 år fremover. Norge arbejder med planer om investeringer i størrelsesorden NOK 186 milliarder indenfor de kommende 3-5 år.

Brasilien, der er verdens femte største økonomi og blandt de nye olie-producerende lande, satser deres fortsatte vækst på de oliefund, der ligger langs kysten, og der forventes investeringer på US$ 245 milliarder frem til år 2020.

Kina har i 2011 øget deres investeringer i olie-/gasproduktion i forhold til 2010 med 14 % til US$ 45 milliarder, og der forventes en yderligere vækst i investeringerne i 2012. Kina importerer i dag 55 % af deres energi. Den afhængighed af importeret energi arbejdes der på at nedbringe.

Dertil kommer en række nye lande, bl.a. Afrika arbejder ihærdig på at finde nye oliefelter. Kasakhstan har nogle af verden største olieressourcer. Australien er også godt i gang med olie-udforskningen og andre selskaber arbejder også med efterforskning omkring Grønland.

Med de perspektiver er der store muligheder for danske virksomheder, der leverer udstyr til olie- & gassektoren. Mange danske virksomheder har viden, teknologi og kompetencer der efterspørges overalt i verden og de kan levere den nødvendige kvalitet. For at sikre fortsat vækst i disse virksomheder er det nødvendigt, at de kommer ud på eksportmarkederne uden for Nordsøen. Der ligger et stort potentiale og venter.

Kilde: Jørn Hansen, Senior Sektor Manager, Danish Offshore Energy Group.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11