23948sdkhjf

Midtjysk biogasanlæg kobles på gasnettet

Det nye biogasanlæg Grauballegaard Biogas ved Lemming i Midtjylland er netop begyndt at producere biogas, og hen over sommeren er der åbnet for hanerne, så den producerede biogas nu kan strømme i det midtjyske gasnet. 

Det oplyser Evida i en pressemeddelelse.

- På Grauballegaard Biogas er vi stolte af, at vi nu får sat yderligere skub i den grønne omstilling. Ved at omdanne landbrugets affalds- og biprodukter til bionaturgas sikres en betydelig reduktion af CO2, samtidig med at den danske fødevareproduktion bliver endnu mere klimavenlig, siger direktør og medejer af Grauballegaard Mads Niær Kristensen.

Når biogasanlægget ved Lemming er oppe på fuld drift, vil det kunne producere 6 millioner kubikmeter biogas til gasnettet. Det svarer til forbruget af gas i cirka 3.500 parcelhuse.

Mere end 50 anlæg

Det er Evida, der har koblet anlægget til gasnettet.

- I Evida arbejder vi for den grønne omstilling, og det glæder mig, at vi nu har koblet Grauballegaard Biogas på gasnettet. For når vi tilkobler biogasanlæg som dette til gasnettet, bidrager vi til, at gassen bliver grøn, så private forbrugere og virksomheder kan få klimavenlig og vedvarende energi, siger Søren Hylleberg Sørensen, driftsdirektør i Evida.

Grauballegaard Biogas er det seneste anlæg, som Evida har tilkoblet gasnettet, og mere end 50 anlæg på landsplan leverer nu biogas til forbrugerne. Set over hele året svarer mængden af biogas i gasnettet til mere end 20 procent af gasforbruget herhjemme.

Forventningen er, at biogas i 2025 vil kunne dække, hvad der svarer til 40 procent af gasforbruget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125