23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Solcelleanlæg

Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har godkendt, at forslag til lokalplan 1.7-1 og kommuneplantillæg 5 for solcelleanlæg ved Stevning, Nordals sendes i høring i otte uger.

Better Energy ønsker at etablere et cirka 36 hektar stort solcelleanlæg i et område umiddelbart nord for Stevning.

Anlægget forventes at levere cirka 33.000 MegaWatt-timer om året svarende til det årlige strømforbrug fra cirka 8.000 husstande. Centralt placeret i området skal der være en opsamlingsstation og en transformerstation. Hele projektområdet vil blive omkranset af et fem meter bredt beplantningsbælte.

Udvidelse af biogasanlæg

Assens Byråd har besluttet at sende forslag til kommuneplantillæg nr. 14 og lokalplan 5.2-4 Flemløse Biogasanlæg med tilhørende miljørapport i offentlig høring.

Det nye plangrundlag skal muliggøre en udvidelse af Flemløse Biogasanlæg. Udvidelsen omfatter tre procestanke, en substrattank, varmevekslere og varmepumper.

Solcelleanlæg

Aalborg Byråd har godkendt forslag til Lokalplan 5-9-110 Solceller, Kæragerholmvej, Landområde Nord, som herefter fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Det nye plangrundlag baner vej for etablering af et solenergianlæg på op til 90 hektar i området nord og syd for Kæragerholmvej, som kan producere strøm svarende til cirka 20.000 husstandes forbrug.

Spildevandsanlæg

Hedensted Byråd har vedtaget lokalplan 1152 for Juelsminde Renseanlæg med tilhørende kommuneplantillæg nr. 31 endeligt. Plangrundlaget tilvejebringer rammerne for at realisere udvidelsen af Juelsminde Renseanlæg.

Udvidelsen består af et spildevandsanlæg med biologisk rensning, hvor der skal modtages rå-spildevand fra Palsgaard A/S.

Udvidelsen omfatter lukkede procesreaktorer med volumen på mellem 100 og 200 kbm og en maksimal højde på 15 meter samt andre mindre tekniske anlæg placeret nord for det eksisterende renseanlæg.

Varmeproduktionsanlæg

Thisted Kommune har modtaget henvendelse fra Bedsted Fjernvarme vedrørende etablering af et nyt varmeproduktionsanlæg i den østlige del af Bedsted, syd for Vestervigvej.

Etablering af varmeproduktionsanlæget er ikke i overensstemmelse med gældende planlægning, og projektet forudsætter derfor, at der udarbejdes en ny lokalplan for området. Klima-, Miljø- og Teknikudvalget har godkendt, at den nødvendige lokalplanlægning sættes i gang.

Projektet omfatter opførelse af en varmecentral, en akkumuleringstank og fordamper.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078