23948sdkhjf

Nyt fjernvarmeselskab ser dagens lys: Vil etablere varmeværk i midtjysk landsby

I gruppe borgere har fornyligt stiftet andelsselskabet Ølholm Fællesvarme. I det regi skal der udrulles fjernvarme til landsbyen Ølholms 300 husstande og bygges et nyt varmeværk.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

I dag får indbyggerne i Ølholm varmen fra individuelle løsninger som oliefyr, gasfyr og varmepumper. I fremtiden skulle de gerne skiftes ud med en stor varmepumpe, en elkedel og en akkumuleringstank.

Og eventuelt overskudsvarme fra den nye fabrik i byen Nordic Gluten Free Bakery.

- Der er flere muligheder, og det har vi ikke lagt os fast på. I første omgang har vi fået lavet en screening over, om det kan betale sig at gå videre med - og det kan det, siger Kurt Nyborg Jørgensen, som er medlem både af bestyrelsen i det nye selskab samt lokalrådet.

Der er endnu lang vej endnu før den kollektive varme holder sit indtog i Ølholm. Det kræver blandt andet en tilslutning på 70-75 procent af byens husstande, før det er økonomisk rentabelt. Derudover mangler der beregninger på, hvad varmeprisen bliver for en enkelt husstand.

Ølholm Fællesvarme afholder borgermøde i Ølholm Forsamlingshus 26. oktober, hvor det er muligt at spørge ind til projektet. På det tidspunkt forventes der også at være beregninger på plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078