23948sdkhjf

Energimidt vil knække smart grid-koden

Nyt smart grid-forsøg blandt 250 boliger og virksomheder på Fur skal hjælpe i udviklingen af styringsredskaber, der kan regulere strømforbruget i forhold til svingende elpriser.
Energimidt gennemfører frem til 2015 et nyt smart grid-projekt på Fur, som skal hjælpe med i udviklingen af software til styringsenheder til strømforbruget i boligens elektriske apparater. Det skriver Ing.dk.

Mere konkret går projektet ud på at udvikle software til styringsenheden, en boks udviklet på University College Cork, der placeres hos de 250 deltagende boliger og mindre virksomheder.

Projektet, som sættes i gang den 1. november, gennemføres i samarbejde med en række universiteter, forskningsinstitutter og virksomheder, der er med til at udvikle teknologien.

Opbygger forbrugerprofil
Målene for hele projektet er at udvikle teknologi, som kan understøtte en fremtidig forretningsmodel til smart grid. Men inden man når så vidt, skal der gradvist opbygges et mini smart grid på Fur.

- Det første år bruger vi på en analysefase, hvor vi indsamler data for at lave en meget nøje forbrugsprofil af en bolig, fortæller projektleder ved Energimidt, Gitte Thybo, til Ing.dk.

I 2014 udvides forsøget så ved at udvide udstyret i deltagernes boliger, så det kan tænde og slukke apparaterne. Samtidig etableres et testcenter, hvor 21 solceller og 21 varmepumper er koblet på én transformator, så belastningen kan undersøges.

Endeligt vil man tilslutte energiakkumulerende enheder og vedvarende energikilder til forsøget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078