23948sdkhjf

Salt-gigant fyrer op under den grønne omstilling

Energivenlig kedel hos Dansk Salt kan spare atmosfæren med op til 42.000 tons CO2 om året

Med mere end 600.000 tons salt, som hvert år forlader fabrikken ved Mariager Fjord, er Dansk Salt en af Danmarks store energiforbrugere. 

Nu reducerer Dansk Salt, der er en del af salt- og kemivirksomheden Nobian, imidlertid sit klimaaftryk kolossalt. 

Dansk Salt har nemlig taget en ny kedel i brug, som gør inddampningen af de mange hundredetusinde tons salt meget grønnere.

Det oplyser Dansk Salt i en pressemeddelelse.

Det nye eldrevne kedel er på 37 MW og kan forvandle 50 tons vand til damp, som fabrikken bruger i timen, når den ellers kører på fuldt tryk. 

Gavner klimaet

Elkedlen har dobbelt så stor kapacitet som virksomhedens to andre kedler, der kører på henholdsvis naturgas og træflis. 

De har hver især en kapacitet på 25 tons vanddamp i timen. 

De normale 42.000 tons CO2, der stammer fra fabrikkens naturgasforbrug, kan nu fjernes i takt med markedssituationen for el-energi.

Direktør Søren Møller glæder sig over den nye grønne kedel.

- Vores nye elkedel er et af flere skridt i strategien og gavner først og fremmest klimaet, når vi erstatter naturgas med el. Med en øget fleksibilitet i vores dampproduktion kan vi også reducere vores omkostninger og det giver os mulighed for at køre fuld drift på vores produktionsanlæg, når en af vores andre kedler skal serviceres, siger Søren Møller.

Kører på 10.000 volt

Den nye elkedel koster et tocifret millionbeløb i indkøb og montering. Kedlen kører på 10.000 volt og består ganske enkelt af tre elektrodebundter i et kar, der tilsættes en masse strøm og vand. 

Den nye kedel skulle gerne køre på fuld tryk straks her i det nye år.

- Der er altid en indkøringsfase, hvor vi justerer og fintuner det nye produktionsudstyr. Den nye kedel er kommet godt i gang, og jeg regner med, at den er klar til fuld drift inden årsskiftet, siger Søren Møller.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094