23948sdkhjf

Fjernvarmeselskab får støtte til etablering af solvarme

Som de første og eneste – indtil videre – har Gudenådalens Energiselskab fået tilsagn om tilskud til et solvarmeanlæg fra Energistyrelsens tilskudsordning ”Etableringsstøtte til eldrevne varmepumper og solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion”.

Det skriver Dansk Fjernvarme på organisationens hjemmeside.

Ordningen, som har til formål at hjælpe landets fjernvarmeselskaber med at udfase fossile energikilder i varmeproduktionen, kunne ellers tidligere kun søges til varmepumpeprojekter.

Det lavede Energistyrelsen dog om på i 2022, og det har altså båret frugt for et enkelt selskab.

Hvis vi er heldige med at finde den rette placering og få det rette tilbud hjem, kan vi godt sætte anlægget i drift til næste år. Og ellers bliver 2025 året – det er jo i hvert fald sidste udkald, hvis vi skal gøre brug af tilskuddet. Allan Krantz Jensen, bestyrelsesformand, Gudenådalens Energiselskab

Med tilskuddet kan Gudenådalens Energiselskab, som i dag har en del naturgas i produktionen, få dækket op mod 30 procent af solvarmeanlæggets omkostninger. Og det er noget, man tager imod med kyshånd, fortæller bestyrelsesformand Allan Krantz Jensen til Dansk Fjernvarme:

- Det at få fortrængt nogle fossile brændsler er jo den helt rette vej at gå for os. Og at vi fik mulighed for at søge tilskuddet – og ligefrem få tildelt det – er et godt incitament for os til at komme i gang med et projekt, vi har haft i tankerne længe, siger han og fortsætter:

- Som fjernvarmeselskab har vi selvfølgelig fokus på at holde priserne nede, og det kan vi blandt andet gøre med solfangere. Et solvarmeanlæg vil jo gøre, at vi skal bruge færre penge på at købe dyre energikilder. Samtidig er der på ingen måde samme prisudsving på solvarme. Det betyder en del for vores budgetplanlægning, siger Allan Krantz Jensen.

Gudenådalens Energiselskab skal nu i gang med det indledende arbejde for at få etableret solvarmen.

- Hvis vi er heldige med at finde den rette placering og få det rette tilbud hjem, kan vi godt sætte anlægget i drift til næste år. Og ellers bliver 2025 året – det er jo i hvert fald sidste udkald, hvis vi skal gøre brug af tilskuddet, siger Allan Krantz Jensen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: solvarme
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.674