Solcellerne skal tredobles inden 2020
Horsens Kommune satser stærkt på solceller. Frem mod 2020 skal solcellerne dække et mere end tre gange så stort areal på de kommunale tage, som de gør i dag.
- I Horsens Kommune har vi valgt at kombinere bygningsvedligeholdelse med miljøtiltag. Det betyder, at hver gang et tag skal renoveres – og hvis forholdene er til det – sætter vi solceller på taget. Vi slår altså to fluer med ét smæk og sparer samtidig penge ved ikke at skulle sætte stilladser op i to omgange, fortæller energikonsulent Henri V. Nielsen, Kommunale Bygninger.
Ud over Horsens Rådhus, som har fået 630 kvadratmeter tag dækket med solceller, er det fortrinsvis skoler og haller, der står for tur.
Solenergi på skoleskemaet
At især kommunens skoler prioriteres, når der skal sætte solceller op, er ikke en tilfældighed.
- Det optimale er selvfølgelig, når det lykkes at få vedvarende energiformer – herunder solcelleanlæg - på skoleskemaet. På Søvind Skole for eksempel kan eleverne dagligt følge på en skærm, hvor meget strøm solcellerne producerer til skolen, fortæller Henri V. Nielsen.
Foruden Søvind Skole er der etableret store solcelleanlæg på Gedved Skole og Højvangskolen.
På sigt er det planen, at alle solcelleanlæg skal kobles på internettet, så produktionen og CO2 reduktion kan vises på kommunens klimaportal.
Når de sidste anlæg er monteret i 2012 bliver den årlige ydelse på ca. 520.000 kWh. Det svarer til el-forbruget i ca. 100 parcelhuse.
Leverandører af solcelleanlæg til Horsens Kommune har alle fået KSO-certifikatet, der er garanti for kvalitet.