23948sdkhjf

Oplevelsesøkonom: Få mere ud af din messedeltagelse

Messedeltagelse kræver mere end bare en roll up og en skål med bolsjer, hvis man vil trænge igennem til kunder og andre forretningsforbindelser.
Sådan lyder budskabet fra Stine Thit Jensen (billedet), der er cand. mag. i oplevelsesøkonomi, og arbejder som strategisk rådgiver for virksomheder omkring oplevelsesdesign på messer og lignende events.

Hun stod blandt andet bag Foodjob Danmarks og International Food Recruitment Alliances stand på FoodTech i november, hvor det var muligt for de besøgende at plante deres egne planter i et opstillet drivhus.

Hvad var tanken bag den idé?

- Foodjob Danmark er en rekrutteringsvirksomhed, der beskæftiger sig med at matche virksomheder og mennesker inden for fødevarebranchen med fokus på, hvilken værdi det skaber. Derfor endte vi med at vælge en meget organisk stand med rullegræs og et drivhus, hvor kunderne så illustrerede væksten ved at plante planter, forklarer Stine Thit Jensen.

Virksomheden i centrum
Brugen af rullegræs og et drivhus var lidt af en satsning i forhold til messens målgruppe, erkender Stine Thit Jensen, men vurderet på antallet af besøgende bar den i høj grad frugt.

- Det var et atypisk design og det første, jeg selv har set med rullegræs, men budskabet gik hurtigt igennem. De besøgende kunne godt se den røde tråd gennem det hele med udvikling, vækst og planter, der gror. Desuden lagde hele processen med at plante frø op til en dialog om vækst og konkurrenceevne mellem udstillere og de besøgende, siger Stine Thit Jensen.

Hun understreger, at de gode idéer sjældent kommer dumpende ved et lykketræf. Det kræver en del benarbejde, før det helt rigtige koncept er på plads.

- Jeg bruger meget tid på at lære den pågældende virksomhed at kende. Hvad er kernen i virksomheden og hvor er det for et budskab, de vil sende? Det endelige design kommer ud fra en proces, der starter med en bred ramme, som vi så snævrer stille og roligt indad.

Skær fyldet fra og fokusér på kernen
Det lyder alt sammen en smule abstrakt. Hvad kan man eksempelvis gøre, hvis man har en virksomhed, der lever af at producere spegepølser?

- De fleste tror, at de ved, hvad en spegepølse er. Men hvad nu hvis man kommer med bag om produktionen? Der kan sagtens ligge nogle gode fortællinger gemt, som det er værd at hive frem. I stedet for bare at vælge et standarddesign er det umagen værd at skabe et koncept, der er dybt funderet i virksomhedens historie og værdier, når man skal præsentere det for gæsterne, pointerer Stine Thit Jensen.

Hun oplever en stigende erkendelse af, at det kræver en ekstraordinær indsats at få opmærksomhed på eksempelvis messer i disse år. Samtidig mødes hun dog også af det klassiske spørgsmål, som går på, hvad man som virksomhed egentlig får ud af alt besværet.

- Jeg ved godt, at hele oplevelsessektoren ofte bliver betragtet som varm luft, men i realiteten hiver sektoren mange penge hjem til de virksomheder, der investerer i oplevelser. De store messedesigns behøver heller ikke at koste så meget. Det er ikke mængden af ting, man putter ind, der skaber oplevelsen. Det handler snarere om at skære ind til kernen og spørge, hvad hovedbudskabet er. I stedet for at tilkøbe sig noget add-on, skal man se på, hvilke gode historier, man som virksomhed selv har at fortælle, lyder rådet fra Stine Thit Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109