23948sdkhjf

Dong tættere på børsnotering

Et politisk flertal er nu enedes om at arbejde frem mod en børsnotering af energiselskabet.
Alle Folketingets partier, minus Enhedslisten, er nået til enighed om en børsnotering af Dong Energy. Det skriver Berlingske Tidende.

Der er dog ikke aftalt nogen tidsplan, fordi der i første omgang skal arbejdes på at tilføre energiselskabet 6-8 mia. kr. i frisk kapital.

- Det er rigtigt, at vi i drøftelserne om den aktuelle kapitaludvidelse i Dong Energy partierne imellem har besluttet at bekræfte aftalen fra 2004 om en børsnotering, når forudsætningerne er til stede. Dette synes jeg ikke kan være særligt overraskende, da regeringen selvfølgelig står ved tidligere indgåede aftaler. Det afgørende for mig er, at staten også efter en børsnotering skal være majoritetsaktionær. Men lige nu koncentrerer vi os om at få gennemført kapitaludvidelsen, og en børsnotering vil tidligst komme på tale om nogle år, siger finansminister Bjarne Corydon til Berlingske Tidende.

At staten skal forblive som majoritetsaktionær skyldes først og fremmest, at kontrollen med naturgasinfrastrukturen skal fastholdes på offentlige hænder. Det betyder dog ikke, at andre dele af Dong ikke kan skilles ud i særskilte selskaber med private aktionærer som hovedejere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109