23948sdkhjf

Virksomhederne er ikke tændt på energiforbedringer

Ny undersøgelse fra energiselskabet NRGi viser, at 45 procent af de store og mellemstore virksomheder ikke ønsker at investere i energiforbedringer i 2013.
NRGi har i den sidste uge i februar spurgt mere end 200 danske virksomheder om deres forventninger til investeringer i energiforbedringer i 2013. Svarene viste, at næsten halvdelen virksomhederne ikke ønskede at bruge ressourcer på energiforbedringer, der vil kunne sænke deres energiforbrug og derved spare både pengepungen og miljøet for yderligere belastning. Det oplyser NRGi.

- Det har været en af vores mere tankevækkende undersøgelser. At næsten halvdelen af virksomhederne ikke ønsker at investere i energiforbedringer vidner om, at der er nogle store udfordringer for samfundet som helhed. For der er ingen tvivl om, at det vil kunne betale sig for langt de fleste virksomheder. Både økonomisk og som en investering i et bedre miljø. Det viser vores egne erfaringer med blandt andet vores klimapartnerskaber med virksomheder. Men det er tydeligt, at mange virksomheder ikke føler dette. Barriererne er simpelthen for store i deres optik. Barrierer som vi, som energiselskab, gerne vil være med til at nedbryde, men det er ikke en opgave vi kan påtage os alene. Regering og Folketing må også tage arbejdstøjet på og kigge på, hvordan virkeligheden ser ud for virksomhederne. For det tyder ikke på, at de nuværende regler og tilskudsordninger er gode nok, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Undersøgelsen viser da også, at kun 13 procent af de adspurgte virksomheder mener, at mindre energiafgifter er vigtigst, når det handler om tilskyndelse til at investere i energiforbedringer. Samtidig mener næsten en tredjedel af virksomhederne, at forbedrede tilskudsordninger ville kunne få dem til at øge investeringerne.

- Blot at øge energiafgifterne yderligere er tydeligvis ikke et incitament for virksomhederne til at øge deres investeringer i energiforbedringer. Kun tre procent mener, at det vil virke som en tilskyndelse. Så der skal andre ting til i stedet for øgede afgifter. Her taler virksomhederne om mindskning af det administrative bøvl og forbedrede tilskudsordninger som elementer, der vil virke. Og netop mulighederne for tilskud kan vi som energiselskab være med til at udbrede kendskabet til, siger Søren Sørensen.

Selv om næsten trefjerdedele af alle virksomhederne kender til tilskudsordningerne, så er det kun ca. hver tredje af dem, der kender til dem, der benytter dem.
Heller ikke, når det kommer til hensynet til miljøet, er der den store opbakning. Kun 11 procent tænker på miljøet som det vigtigste argument for energiforbedringer, viser undersøgelsen.

Om undersøgelsen
• Analysen er gennemført af DMA/Research som en kvantitativ analyse. Der er i alt gennemført 202 telefoniske interview i perioden 25. – 28. februar 2013.

• Der er gennemført interview med den energiansvarlige for virksomheden

• Analysen inkluderer virksomheder (på CVR niveau – ikke arbejdsstedsniveau) med mindst 20 ansatte indenfor flg. brancher:
–Landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri
–Råstofindvinding
–Fremstillingsvirksomhed
–Bygge- og anlægsvirksomhed
–Engros- og detailhandel

• For at sikre repræsentation af de større virksomheder, er der anvendt en disproportional stikprøve, hvor der er gennemført 92 interview i virksomheder med 20-49 ansatte, 55 interview i virksomheder 50-100 ansatte og 55 interview blandt virksomheder med over 100 ansatte. Data er efterfølgende vægtet, således at de viste total-resultater er repræsentative for virksomhedernes størrelse i de udvalgte brancher.


Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094