23948sdkhjf

Træaske ideel til opgradering af biogas

Træaske kan på en enkel og billig måde bruges til at opgradere biogas til naturgaskvalitet. Den nye metode er især velegnet til mindre biogasanlæg.
Sveriges Landbrugsuniversitet har fundet en enkel og billig metode, der kan gøre det attraktivt for mindre biogasanlæg at opgradere gassen og levere den ind på naturgasnettet. Det skriver FiB (Forskning i Bioenergi, Brint og Brændselsceller).

Ved at lade gassen passere en beholder med aske, som er i stand til at opsuge biogassens indhold af kuldioxid, har Åke Nordberg, der er projektleder og docent ved Institut for energi og teknik ved Sveriges Landbrugsuniversitet, haft held til at øge metanindholdet i biogassen til mellem 95 og 100 procent.

Det er dog ikke ligegyldigt hvilken aske, der bliver brugt. Forsøgene har således vist, at bundaske fra afbrænding af træpiller og fra savværksflis har den største effekt, når det drejer sig om at optage CO2, skriver FiB.

Ifølge FiB er ulempen ved metoden, at den kræver aske i betydelige mængder. Fx vil et biogasanlæg, der producerer 1 GWh biogas om året, skulle bruge otte tons aske om ugen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078