23948sdkhjf

Lidegaard taler ved international solenergikonference

På den internationale konference ’The Solar Future: Denmark’ i København på torsdag, vil Martin Lidegaard forklare den danske politik for solenergi i Danmark i de kommende år
’Hvordan vil Danmarks politik for solenergi se ud i den nærmeste fremtid?’

Det er et af de spørgsmål, Martin Lidegaard vil svare på, når han besøger den internationale konference ’The Solar Future: Denmark’ i København den 21. marts. Her vil han blandt andet forklare, hvordan Danmarks solenergi bidrager til regeringens mål for vedvarende energi.

- Sammen med andre vedvarende energikilder er solenergi en vigtig komponent i Danmarks vision om at blive fri for fossile brændsler inden 2050. Regeringens politiske initiativer sikrer, at det er attraktivt at investere i solceller for både private og virksomheder. Det glæder mig, at konferencen fokuserer på solenergiens potentiale, siger klima-, energi- og bygningsministeren.

Venter spændt på ministerens tale
Det er endnu uklart, hvordan de nye regler for solceller skal fortolkes, hvilket har forårsaget stilstand i markedet. Derfor afventer solenergi-industrien da også ministerens tale med spænding.

- Vi ser frem til at de sidste rammer for udmøntningen af den nye lov falder på plads, så økonomien bliver mere gennemskuelig for kunderne, siger Jacob Vestersager Engdal, specialist i EnergiMidt, der har arbejdet med solceller siden 1993 og er blevet en af de største solcelleinstallatører i landet.

- Heldigvis har de nye regler ikke sat en stopper for interessen fra kunderne for solenergi, men snarere ændret kundetypen, siger Jacob Vestersager Engdal.

Da den regeringen har gjort det mere fordelagtigt at installere større solcelleanlæg, er den nye kundetype nu større virksomheder, landmænd, boligforeninger og landsbyer.

Men den danske solenergi-industri venter på bekendtgørelserne. Og tiden er knap, da rammebetingelserne kræver, at solcellerne skal installeres inden udgangen af 2013.

The Solar Future: Danmark
På konferencen illustrerer Jacob Vestersager Engdal EnergiMidts vision om solenergiens anvendelser i Danmark og taler om udviklingen af fremtidens el-net og lokale solcelle-initiativer.

Danmark er et meget attraktivt vækstmarked for solenergi, fordi det har den højeste el-pris i Europa, og derfor fokuserer 'The Solar Future: Danmark' konference på de nye muligheder i Danmark og det er målet at give inspiration til solcellesektoren.

Andre talere på den internationale konference, der finder sted på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København den 21. marts, er: Roebyem Anders, CEO Zonline, som holder oplæg om fremtiden for kreativ finansiering og marketing af solcelleanlæg på et marked uden statstilskud. Pietro Radoia, solenergi-analytiker fra Bloomberg New Energy Finance, forklarer hvordan udviklinger i den internationale solenergi-industri påvirker det danske solcellemarked. Thomas Hillig, vice president Modul Salg, Innotech Solar AS, fortæller om det skandinaviske solenergimarked og regionale udviklinger.


Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094