23948sdkhjf

Fjernvarmen slår rekord

For tredje år i træk slår fjernvarmeselskaberne energisparerekord. I 2012 blev det således til 132 procent af de krævede 1,9 PJ.
For tredje år i træk mere end lever fjernvarmeselskaberne op til de krævede energibesparelsesmål. I stedet for at nøjes med at spare 1,9 PJ, som energispareaftalen foreskriver, så indrapporterede fjernvarmeværkerne 2,5 PJ. Altså 32 procent mere end myndighederne kræver.

- Der hvor fjernvarmeværkerne har realiseret flest energibesparelser er indenfor husholdningerne og hos produktionsvirksomheder, fortæller teknisk konsulent Louise Overvad Jensen, der er ansvarlig for energibesparelser hos Dansk Fjernvarme.

Husholdningerne udgør 25 procent af besparelserne, og produktionsvirksomhederne 27 procent. Men fjernvarmeværkerne finder også energibesparelser indenfor ledningsoptimering (13 procent) og kollektiv solvarme (6 procent) samt konverteringer fra anden opvarmning til fjernvarme (13 procent).

Fjernvarmeværkerne er gearet til skærpede krav
Opgaven med energibesparelser er blevet løst mere end tilfredsstillende, og det skyldes ifølge Dansk Fjernvarme, at fjernvarmeværkerne allerede på nuværende tidspunkt har gearet sig til de skærpede krav, der er for de kommende års energibesparelser.

I 2011 leverede fjernvarmeværkerne 145 procent, mens det i 2010 blev til 131 procent. Altså har fjernvarmeværkerne på tre år leveret godt og vel fire års besparelser.

- Det er imponerede, at fjernvarmeværkerne reelt har leveret et års ekstra besparelser de seneste tre år. Det viser, at opgaven er blevet løst meget professionelt, siger Louise Overvad Jensen.

1,9 PJ svarer til forbruget i en by som Randers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078