23948sdkhjf

Elkunder risikerer at betale for meget

Derfor opfordrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu elkunderne til aktivt at vælge det billigste elselskab, da det vil være med til at styrke konkurrencen blandt selskaberne.
Elselskaberne sender i øjeblikket breve ud til deres kunder sammen med Energistyrelsen. Af brevene fremgår det blandt andet, hvilket selskab der har vundet forsyningspligten i det område, hvor forbrugeren bor.

Forbrugerne bestemmer selv, om de vil fortsætte med at købe el fra deres nuværende selskab, købe el fra det forsyningspligtige selskab eller skifte til et tredje elselskab. Hvis forbrugeren ikke skifter selskab, vil forbrugeren automatisk blive flyttet til et nyt produkt hos deres nuværende elselskab. Og det er ikke sikkert, at produktet er det billigste.

Der kan derfor være penge at spare ved selv at vælge sit elselskab.På elpristavlen.dk kan man sammenligne elpriser og finde det selskab, der er billigst.

78 procent tager ikke stilling
En husstand bruger i gennemsnit over 7.000 kr. om året på el. 78 procent af de mindre el-kunder køber det forsyningspligtige produkt.

Den 1. januar 2013 trådte nye regler i kraft. De betyder, at forsyningspligten i bestemte områder i Danmark har været i udbud. De nye regler er en del af liberaliseringen af det danske elmarked.
Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, siger:

- Langt de fleste forbrugere har hidtil købt det forsyningspligtige produkt. Nu er der en god anledning til, at forbrugerne tjekker, om de køber det billigste produkt, eller om de kan spare penge ved at købe el hos et andet selskab.

- Jeg vil gerne opfordre forbrugerne til aktivt at vælge det elselskab, der kan tilbyde den bedste og billigste løsning. Det vil styrke konkurrencen mellem elselskaberne og på sigt presse selskaberne til at tilbyde el til lavere priser, forsætter hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078