23948sdkhjf

København valgt som værtsby for EWEA Offshore 2015

I december 2015 vil Europas største udstilling og konference, med fokus på offshore vindenergi, slå dørene op i Bella Center i København.
Konferencen og udstillingen, EWEA Offshore afholdes hvert andet år, og forventes at tiltrække op imod 10.000 interesserede til København.

Beslutningen om at bringe EWEA Offshore 2015 til København er truffet af den europæiske vindkraftorganisation, EWEA, og København vandt i konkurrence over byer som Stockholm, Amsterdam og Paris.

I 2012 var Bella Center og København vært for den årlige EWEA-konference, hvor knap 11.000 deltog.

Danmark er det land i verden med næstmest installeret kapacitet på havet med mere end 1.000 MW og op imod 25 procent af omsætningen i den danske vindindustri kommer fra offshore vindenergi. Danmark har en attraktiv geografisk placering og var det første land til at opstille vindmøller på havet i 1991.

- Det er en fantastisk nyhed for Danmark og de danske virksomheder i vindindustrien. Sammen med vores nære danske samarbejdspartnere og EWEA er vi meget glade for, at EWEA Offshore 2015 vil foregå i havmøllernes hjemland, siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien.

- Med placeringen mellem Nordsøen og Østersøen er Danmark den ideelle placering for Europas fremmeste offshore vindenergikonference og -udstilling. Med de mange danske virksomheder, der er med i den banebrydende danske offshore vindindustri, er jeg sikker på, at EWEA Offshore 2015 vil blive en meget velbesøgt og succesfuld aktivitet. Vi ser frem til at gentage det gode samarbejde med de danske partnere,
som vi havde ved EWEA 2012, sidste år, siger Thomas Becker, CEO i EWEA.

Europæisk fokus på Danmark i 2015
Foruden afholdelsen af EWEA Offshore, vil den europæiske vindindustri i 2015 holde øje med Danmark. Det skyldes, at bygherrerne af de kommende store danske havmølleparker og kystnære havmølleprojekter udpeges løbende over året.

Samlet set skal op imod 1.500 MW opstilles i de danske farvande mellem 2017 og 2020, hvilket kan være med til at tiltrække udenlandske virksomheder til Danmark.

- 2015 byder på en række store begivenheder i Danmark, der kan skabe europæisk opmærksomhed, herunder særligt, hvem der vinder de danske offshore udbud. Uanset hvem der vinder rettigheden til at bygge de kommende danske havmølleparker, vil der være konkrete forretningsaftaler og ordrer at gå efter for de deltagende virksomheder på udstillingen i København, siger Jan Hylleberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079