23948sdkhjf

Oppositionen vil hjælpe "solcellebaronerne"

Handler man i god tro, skal man også have den afregning, der var gældende på det tidspunkt, investeringen blev foretaget, siger energiordfører for Venstre.
De investorer, som allerede har indgået kontrakter om levering af solceller til store anlæg, skal ikke rammes med tilbagevirkende kraft. De skal derimod have lov til at opføre anlæggene på jorden, så længe kontrakterne om leveringer af anlæggene er indgået inden datoen, hvor lovforslaget blev fremsat.

Det mener Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, skriver Ingeniøren.dk.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard fik ellers forhindret disse såkaldte ’solcellebaroner’ i at investere i kæmpe jordbaserede solcelleanlæg med en tillægsbestemmelse.

- Vi kan ikke acceptere, at nogen investerer i tillid til gældende regler, hvorefter reglerne bliver lavet om med tilbagevirkende kraft, bare fordi tingene ændrer sig. Handler man i god tro, skal man også have den afregning, der var gældende på det tidspunkt, investeringen blev foretaget, siger Lars Christian Lilleholt, energiordfører for Venstre, til Ingeniøren.dk.

Forslaget skal andenbehandles senere i maj.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079