23948sdkhjf

Ny national organisation for offshoreindustrien indvies i dag

Anders Eldrup står i spidsen for en organisation, der skal favne hele offshore energisektoren.
Danmark får nu et nyt, nationalt videncenter og innovationsnetværk for offshoreindustrien. Centret får en division for offshore olie/gas og en for havvindmølleteknologi samt bølgekraft, og indvies af finansminister Bjarne Corydon, regionsrådsformand Carl Holst og bestyrelsesformand Anders Eldrup i dag i Esbjerg.

Den nye organisation er vokset ud af organisationerne Offshore Center Danmark, Alliancen for Grøn Offshore Energi, Green Offshore Center og Knowledge Center fra Lindø Offshore Renewables Center.

Målet med den nye organisation er at samle sektoren for i fællesskab at kunne fokusere på fremtidens udfordringer.

- Med en nationalt forankret bestyrelse og ledelse, opdeling i divisionerne Oil & Gas og Renewables samt sammenlægning af flere offshoreorganisationer i et nyt domicil på havnen i Esbjerg, er der skabt en ny og stærk national offshoreorganisation, der skal sikre, at offshorebranchen i Danmark er rustet til at imødekomme kraftig vækst på offshoremarkedet i de kommende år, siger Anders Eldrup, bestyrelsesformand i det nye videncenter og innovationsnetværk.

- Der er et stort potentiale i offshoreindustrien, hvis vi forstår at spille vore kort klogt. Der er tale om en ny bestyrelse og en ændret organisation, idet der blandt andet er ansat en ny direktør for havvindmølleområdet, siger Anders Eldrup.

Det nationale fokus skal ske i samarbejde med lokale og regionale instanser, som eksempelvis Syddansk Vækstforum, der siden 2009 har arbejdet på at fremme vækst og beskæftigelse i offshoresektoren.

- Vi så i 2009, at der lå et kæmpemæssigt vækstpotentiale i Nordsøen for vores virksomheder. Både inden for olie og gas området, men i særdeleshed også indenfor vindenergi med et stort antal vindmølleparker i hele Nordsøen, siger regionsrådsformand Carl Holst, Region Syddanmark.

Han ser det nye videncenter som en vigtig del af en fælles indsats.

- For at få maksimalt udbytte af markedet i Nordsøen skal de danske virksomheder, universiteter og offentlige myndigheder arbejde tæt sammen. Derfor har vi i Syddansk Vækstforum støttet etableringen af et reelt nationalt samarbejde på tværs af regioner, kommuner og staten. Det samarbejde starter officielt d. 2. maj, og vi forventer, at den kompetente bestyrelse bag den nye offshoreorganisation vil sikre dette helt nødvendige samarbejde, så vores offshoreindustri styrkes og skaber endnu flere arbejdspladser og mere vækst til Danmark.

Også andre regioner glæder sig over det nye initiativ.

- Vi har mange nordjyske virksomheder med stærke kompetencer inden for offshore området, og der er perspektivrige initiativer i gang. Vi ser i Nordjylland frem til samarbejdet med dette nye nationale initiativ – som vi allerede er i god dialog med, siger regionsrådsformand Ulla Astman, Region Nordjylland.

- Vindmøllesektoren har en meget stærk base i Vestdanmark, i særdeleshed i Region Midtjylland. Derfor vil vi gerne medvirke i en satsning på fremtidens vindmølleindustri, herunder også det der skal foregå offshore, siger regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland.

Indvielsen af den nye organisation finder sted torsdag den 2. maj kl. 14.30, hvor finansminister Bjarne Corydon, regionsrådsformand Carl Holst og Anders Eldrup vil stå for den officielle åbning på havnefronten i Esbjerg. Samtidig offentliggøres et nyt navn og logo.

Organisationens ledelse og bestyrelse er på plads, idet forhenværende DONG-direktør Anders Eldrup bliver bestyrelsesformand, mens direktør hos Maersk Oil - Kurt Normann Nielsen og forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen bliver næstformænd. Endvidere bliver Peter Blach direktør for Oil & Gas divisionen, mens Morten Basse Jensen bliver direktør for Renewables divisionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079