Dansk vindmøllevirksomhed i stort svensk-tysk projekt
En stor ordre fra Enercon i forbindelse med et kæmpe svensk vindmølleprojekt på 1.101 møller, giver vind i sejlene for danske Site Facility, der i 2012 vendte underskud til overskud.
En af de virksomheder, der blev ramt dengang var Herning-virksomheden, Site Facility, der rejser og driver hoteller tæt ved store byggeprojekter – blandt andet vindmølleparker. Virksomheden kom ud af regnskabsåret med et underskud på 2,6 mio. kr.
Men allerede i 2012 så tingene helt anderledes ud. Der kom skred i tingene, og Site Facility var klar. Så underskud blev vendt til et overskud på 1,5 mio. kr. i løbet af 2012. Og i år fortsætter den positive udvikling for Site Facility.
2013-omsætningen sikret
Den tyske vindmøllegigant Enercon har i samarbejde med Svevind netop indledt første etape af projektet Markbygden – en vindmøllepark der i alt skal rumme ikke færre end 1.101 møller - i Piteå i Nordsverige.
Og Site Facility er valgt som leverandør af camp facilities. Den danske virksomhed skal således stå for indkvarteringen af de mange montører, ingeniører og andre medarbejdere på projektet de kommende mange måneder.
- Vi er stolte over at være en del af dette enorme og spændende projekt. Et projekt som samtidig i kraft af sin størrelse allerede på nuværende tidspunkt har sikret os en omsætning svarende til hele sidste år, siger Jakob Heskjær, grundlægger og administrerende direktør hos Site Facility.
Sikkerhed og motivation
Campen i Piteå er indrettet med beboelsesmoduler, hvor alle medarbejdere har eget værelse med bad, wc, tv og internet. Fællesfaciliteterne indeholder restaurant, mødelokaler, game room, fitnesscenter og biograf.
- Ved at bruge en camp tæt på site giver Enercon de mange montører en både god og sund hverdag, mens de arbejder på projektet. Det betyder meget for både motivation, livskvalitet og sikkerhed på arbejdspladsen. Og samtidig bliver transporttiden mellem hotel og site, der ofte er lang i de områder, hvor man bygger vindmølleparker, omdannet til effektiv arbejdstid, siger Jakob Heskjær.
Konceptet med sitehoteller er ikke nyt, men Site Facility er en af få virksomheder i Danmark med både kompetencerne og erfaringen. Af samme grund var det netop Site Facility, der blev valgt som konsulent og sparringspartner for Femern A/S omkring overvejelserne i forhold til indkvartering af de mange hundrede arbejdere, der vil strømme til projektet de kommende år.
- Sitehotel-konceptet vil formentlig også vinde mere frem i Danmark de kommende år på grund af de mange store byggerier. Eksempelvis sygehusbyggerierne. Der er både god logik og økonomi i at gøre det sådan, siger Jakob Heskjær, der barsler med en ny måde at tænke sitehoteller – eller håndværkerhoteller, som passer endnu bedre til projekter i en lidt mindre målestok end eksempelvis Enercon-projektet.