23948sdkhjf

Bjarne Riis sælger sin varmepumpe-virksomhed

Den tidligere cykelstjerne har solgt Riis Energy, der ifølge medstifteren opererer på et "turbulent" marked

For ti måneder siden stiftede Bjarne Riis varmepumpevirksomheden Riis Energy, der skulle sælge varmepumper fra Litauen på det danske marked. 

Nu er det slut med varmepumperne - i hvert tilfælde for Bjarne Riis' vedkommende. Han og medstifter Jørgen Vesta har solgt virksomheden. 

Forklaringen på at parterne sælger virksomheden er, at "virksomheden er blevet så interessant", at en køber har meldt sig på banen, oplyser Riis Energy i en pressemeddelelse. 

- Vi har netop indgået aftale om, at sælge virksomheden til VVS direktør Kristian Andersen. Kristian kom ind i virksomheden for halvt år siden, og kan se mulighederne i de attraktive produkter, og de muligheder der ligger i virksomheden. På det grundlag gav Kristian os et godt tilbud, som vi har besluttet at takke ja til, udtaler Jørgen Vesta.

Passer perfekt til Danmark

Da Bjarne Riis sammen med bestyrelsesformand Jørgen Vesta stiftede Riis Energy i november 2023, var der smil over hele linjen. 

- Vi har netop besøgt fabrikken i Litauen, mødt ledelsen og medarbejdere, inspiceret produktionen og konstateret, at det er topmoderne kvalitetsprodukter, udtalte Bjarne Riis dengang.

- Produkterne passer perfekt til den grønne omstilling med mere bæredygtighed i Danmark, og jeg tænker, hvis det giver mening for mig at skifte varmekilde, gør det det sikkert også for mange andre. Regeringens plan er, at alle olie- og gasfyr skal udfases i de kommende år, og vi vil gerne hjælpe med til, at det sker hurtigst mulig, lød det endvidere fra cykelstjernen.

Ikke desto mindre må parterne her ti måneder efter opstarten indrømme, at det ikke har været lige nemt hele tiden.

Jørgen Vesta fortæller til Børsen, at markedet for litauiske varmepumper har været "turbulent". 

Bjarne Riis siger selv om forretningseventyret: 

- Jeg glæder mig over, at have været med til en spændende start up forretning, som vi nu giver videre. Det har været en spændende rejse, at følge en erfaren serie iværksætter som Jørgen Vesta, og se hvorledes vi i samarbejde med de øvrige partnere, på kort tid har startet en virksomhed og solgt den. Det giver helt sikkert appetit på nye erhvervsopgaver.

Parterne oplyser ikke salgsprisen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062