23948sdkhjf

Envafors opgiver fjernvarme i Skælskør

Borgere i Skælskør må kigge langt efter fjernvarme. Prisstigninger har gjort projektet 200 mio. kr. dyrere end planlagt

Det kørte ellers derudaf. 

Siden 2021 har Envafors arbejdet på at få tilladelser og aftaler i hus til at etablere fjernvarme i Skælskør. Også et tilskud fra fjernvarmepuljen faldt på plads hen over sommeren, og projektplanerne lå klar.

Men nu kaster Envafors håndklædet i ringen.

Årsagen er stigende omkostninger. Oprindeligt var projektet sat til at koste knap 300 mio. kr. Den pris er sidenhen steget til over 500 mio. kr.

- Vi har på det seneste bestyrelsesmøde besluttet at opgive projektet. Kundernes pris for fjernvarme i Skælskør bliver meget høj, og kunderne udsættes for en stor økonomisk risiko, hvis projektet gennemføres. Vi har derfor valgt at opgive projektet for nuværende. Det er vi meget kede af, da vi havde glædet os til også at udrulle bæredygtig fjernvarme i Skælskør, udtaler Henrik Birch, adm. direktør hos Envafors i en pressemeddelelse.

Pris- og rentestigninger har bevirket, at tilbagebetalingstiden på projektet er steget fra 10 til 40 år. Og med en levetid på produktionsanlægget på 20 år, hænger det regnestykke ikke sammen.

Envafors oplyser, at selskabet fortsat arbejder på de øvrige fjernvarmeprojekter i Slagelse Kommune, hvor økonomien ser væsentligt bedre ud.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047