23948sdkhjf

Det ved vi om biogasulykken i Flemløse

To personer er omkommet i arbejdsulykke på Flemløse Biogas i Glamsbjerg, mens flere andre er alvorligt tilskadekomne. Politiet arbejder fortsat på ulykkesstedet her til morgen

Klokken 18 i går modtog beredskabsstyrelsen det første alarmopkald om, at der var sket en arbejdsulykke på Flemløse Biogas i Glamsbjerg i Assens Kommune. 

Ordlyden var "redning, sammenstyrtning", fremgår det af Beredskabsstyrelsen online data- og indberetningssystem.

Ifølge politiet tyder de foreløbige undersøgelser på, at ulykken er sket i forbindelse med arbejde omkring en silo.

En nabo til biogasanlægget kunne ifølge TV2 Fyn berette, at cirka tyve udrykningskøretøjer var på biogasanlægget, såvel som en redningshelikopter.

Klokken 22 kunne politiet meddele, at to personer er omkommet, og flere er kommet alvorligt til skade. På det tidspunkt arbejdede politiet fortsat på at underrette de pårørende, og har derfor ikke ville komme nærmere ind på identiteten af de omkomne. Det er fortsat uklart, hvor mange øvrige personer er kommet til skade, og hvilken tilstand de er i.

Politiet og beredskabet har arbejdet på ulykkesstedet hele natten, og arbejdet fortsætter her til morgen. Desuden er Arbejdstilsynet blevet koblet på sagen, da der er tale om en arbejdsulykke.

Klokken 9.30 holder politiet pressemøde om sagen.

Flemløse Biogas

Flemløse Biogas blev opført i 2020 af tre lokale landmænd, og anlægget er bygget af Envitec Biogas.

I en referencevideo fra Envitec Biogas ser man en fuld gennemgang af det eksisterende anlæg, der ved fuld kapacitet kan producere syv millioner kubikmeter gas til naturgasnettet ifølge selskabets hjemmeside. 

Det svarer til opvarmning af 3500 parcelhuse eller 112 millioner kørte kilometer i personbil.

I sommeren 2021 annoncerede Flemløse Biogas planerne om at udvide det eksisterende anlæg til dobbelt størrelse. Udvidelsen ville betyde, at anlægget ville øge mængden af biomasse med 99 ton/dag. Det vil øge anlæggets nuværende biomasse  fra 90.000 ton/år til 126.500 ton/år. 

Udvidelsen består af et ekstra opgraderingsanlæg en ekstra reaktortank og mindre bygninger omkring anlægget. Desuden havde ejerne dengang planer om at opstille varmepumper til at udnytte overskudsvarmen fra den afgassede biomasse. 

Ansøgningen blev offentliggjort på Assens Kommunes hjemmeside d. 15. oktober. 

Biogasselskabets rådgiver Nordic Green Engineering oplyser til DR, at udvidelsen endnu ikke er godkendt. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047