23948sdkhjf

COP19: Investorer har brug for signaler

FN's 19. klimakonference er i gang. Dansk Energi efterlyser øget ambitionsniveau - og stærke signaler til investorer i øget energieffektivitet og mere vedvarende energi.
- For den danske energisektor er det uhyre vigtigt, at klimaambitionsniveauet bliver hævet ikke mindst i EU. Her har Polen hidtil blokeret for en stramning af EU’s CO2-kvotesystem, så det skal blive interessant at blive klogere på, hvad der egentlig foregår i vores sydlige naboland. Polen har satset meget på kulkraft, men der er også et andet og grønnere Polen.

Sådan lød det fra afdelingschef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi på dagen for åbningen af FN’s 19. klimakonference (COP19), der har Polen som vært.

Tid til handling
Investeringer fra den private sektor - herunder i Danmark og Polen - skal nødvendigvis spille en hovedrolle, hvis det skal lykkes at omstille det globale energisystem fra kul, olie og naturgas til CO2-neutrale energikilder, påpeger Charlotte Søndergren og tilføjer:

- Signalerne fra videnskabsmændene i FN’s klimapanel IPCC er klare: Hvis den globale opvarmning skal holdes på maksimum to grader i dette århundrede, så skal der handles nu.

- Hidtil har signalerne fra de politiske ledere været uklare. Hvis FN’s medlemslande ønsker investeringer i fundamentale ændringer i energisystemet, skal de kende deres besøgelsestid – og det grundlag skal lægges på klimatopmødet i Polen, siger Charlotte Søndergren.

Ifølge Charlotte Søndergren er klimakonferencerne vigtige for at holde dialogen om klimakrisen i gang og for at sprede og bruge viden om de muligheder, vedvarende energi og energieffektive løsninger tilbyder. Hun håber desuden på, at COP19 kan levere kvalificerede svar på, hvordan omstillingen i udviklingslandene kan blive intensiveret. En forudsætning for det er, at FN’s medlemslande bliver enige om, hvordan der kan fyldes penge i Den Grønne Fond (The Green Climate Fund) både på kort og langt sigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08