23948sdkhjf

Millioner til energirigtige indkøb

4,3 millioner kroner fra EU skal sikre mere miljø for pengene i en række sjællandske kommuner.
Under projektnavnet PRIMES har EU givet i alt ni millioner kroner til offentlige institutioner i unionen. Heraf skal hele 4,3 millioner bruges i forbindelse med indkøbsprojekter på energiområdet i en række sjællandske kommuner.

Pengene skal gå til ekspertrådgivning på konkrete indkøbsprojekter og til opbygning af lokal viden om energirigtige indkøb. Holbæk Kommune bliver overordnet tovholder på projektet, og her glæder borgmesteren sig.

- Der er både god miljømæssig og økonomisk fornuft i at investere i energirigtige løsninger. Med pengene fra EU får vi adgang til at trække på de bedste eksperter i Europa, når vi skal købe ind. Det vil resultere i langt mere miljø for langt færre penge, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

CO2-reduktion på 70.000 ton
Energiklyngecenter Sjælland er ligeledes partner i projektet. Centret arbejder til dagligt som projektleder på en række tværkommunale energiprojekter i Region Sjælland, og har blandt andet til opgave at samle erfaringerne fra projektet og efterfølgende gøre dem tilgængelige for alle de 17 sjællandske kommuner.

- Der er en stor styrke i, at så mange kommuner gør det her samtidig. Vi kan bygge ovenpå hinandens erfaringer og på den måde danne en fælles best practise indenfor grønne indkøb, som kan komme alle regionens kommuner til gavn, siger Ghita Wolf Andreasen, der er direktør i Energiklyngecenter Sjælland.

EU forventer, at de 12 europæiske partnere i PRIMES vil skabe projekter, der vil resultere i en reduktion af CO2-udledningen med 70.000 ton om året i projektperioden. I 2020 forventes reduktionen at være på hele 200.000 ton om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078