23948sdkhjf

Intelligent Energi: Op mod 6400 jobs i smart grid

Det er afgørende, at vi knækker kundekoden og får forbrugerne med ombord, lyder budskabet på årsmødet fra Branchefællesskab for Intelligent Energi i dag.
Globalt spejder virksomheder efter at bruge energi så effektivt som muligt, og verdens energiforbrugere bruger deres energi mere intelligent og mere effektivt. Det giver danske virksomheder mulighed for en meromsætning inden for effektive energiløsninger på 16,6 milliarder kroner frem mod 2020. Det skriver Branchefælleskab for Intelligent Energi i en pressemeddelelse.

- At kunne bruge energien så effektivt og intelligent som muligt er en konkurrenceparameter for virksomheder globalt set. Det slår det Internationale Energiagentur fast med syvtommers søm i sin nylige årsrapport. Vi har i Danmark mange muskler til eksport på det område, men det kræver, at vi ikke bliver overhalet af konkurrenterne, der har blik for samme muligheder. Det kræver også, at vores kunder skal tage løsningerne til sig, siger Morten Baadsgaard Trolle, branchechef i Branchefælleskab for Intelligent Energi, i pressemeddelelsen.

6400 danske arbejdspladser
Det globale marked for løsninger til smartgrid er i stor vækst. De seneste analyser af den fremtidige udvikling i det globale smartgrid-marked, viser, at markedet i 2020 vil udgøre ca. 350 mia. DKK. Det baserer sig på tal indhentet af analysehuset GTM Research, og de viser årlige gennemsnitlige vækstrater fra 2013 på omtrent syv procent. Branchefællesskab for Intelligent Energi vurderer i et forsigtigt skøn, at den danske andel af dette kan afføde op mod 6.400 nye danske arbejdspladser i 2020.

Andre lande er også langt fremme inden for smartgrid-området. Det viser talerne på branchefællesskabet Intelligent Energis årsmøde. Her er der oplæg fra blandt andre den amerikanske virksomhed Opower, der har aktiveret millionvis af elkunder verden over til at spare energi med ny teknologi og simple psykologiske kneb. Desuden vil British Gas, der ruller 12 mio. fjernaflæste elmålere ud i Storbritannien, dele ud af deres erfaringer med at involvere kunderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093