23948sdkhjf

Dong sælger domicil for 1,9 milliarder

Pensionselskabet ATP har købt Dongs domicil i Gentofte, og energiselskabet har i samme ombæring indgået en lang leasingkontrakt.
Dong Energy har store planer om at frasælge ikke-kerneaktiviteter. Nu er planerne kommet til domicilet i Gentofte, hvor virksomheden har indgået en sale and lease back aftale med ATP. Det skriver Dong Energy i en selskabsmeddelelse.

Frasalget giver Dong 1,9 milliarder kroner i kassen, og salget forventes at resultere i en avance før skat på 300 millioner kroner. Leasingaftalen er uopsigelig i 15 år.

- Aftalen er et naturligt led i vores program om frasalg af ikke-kerneaktiviteter og medvirker til at reducere DONG Energy’s rentebærende nettogæld. Ejerskab af kontorejendomme er ikke en kerneaktivitet for os. Aftalen indebærer, at vi bliver boende i ejendommen mange år fremover, siger Marianne Wiinholt, økonomidirektør hos Dong Energy.

Dong Energy har frasolgt ikke-kerneaktiviteter for 11,3 milliarder kroner, og det er et større beløb, end planerne for frasalg i 2013/14, hvor man har satset på 10 milliarder.

Det forventes af aftalen træder i kraft den 31. december 2013, skriver Dong Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156