23948sdkhjf

Energiselskab halverer sin CO2-udledning

Med et nyt jordvarmeanlæg i stedet for et gammelt oliefyr kan SEAS-NVE nu halvere sit CO2- udslip fra 58 ton til 27 ton om året.
SEAS-NVE har netop taget et nyt jordvarmeanlæg i brug på kursusejendommen Pionergården ved Kalundborg. Udover en halvering i CO2-udledningen vil det nye anlæg samtidig give en årlig besparelse på 120.000 kroner i forhold til udgiftsniveauet med oliefyr. Det skriver SEAS-NVE i en pressemeddelelse.

- Jordvarmeanlægget sikrer et renene miljø. Dertil kommer, at det også sparer SEAS-NVE for en række udgifter. Som andelsselskab har vi et ansvar over for vores andelshavere for at investere med omhu. Derfor er det også med rigtig god samvittighed, at SEAS-NVE nu sender det gamle oliefyr på pension. Jordvarmeanlægget er derfor et vigtigt skridt i omstillingen mod grønnere teknologier, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE.

Én million til nyt anlæg
Gravearbejdet blev påbegyndt primo september, og anlægget er netop taget i drift. Med sin ydelse på 120 kW dækker det Pionergårdens årlige varmeforbrug på 220.000 kWh, svarende til 22.000 liter olie. Samtidig med overgangen til jordvarmeanlægget er en 4.000 liter stor varmtvandsbeholder blevet udskiftet med en ny specialdesignet tank i tilsvarende størrelse.

To nye varmepumper opvarmer tanken i henholdsvis toppen og midten af tanken. I toppen af tanken, hvor vandet er varmest, tages vand til at opvarme brugsvandet via fire varmevekslere. Hvor mange vekslere der er i drift, styres af bygningens aktuelle brugsvandsforbrug. Fra midten at tanken tages varmen, som er styret i forhold til udetemperatur, og sendes til radiatorsystemet. Tankkonstruktionen sikrer hele tiden de bedste og mest energirigtige driftsbetingelser for jordvarmeanlægget. Tanken er desuden konstrueret til at kunne forbindes med et solvarmeanlæg.

Investeringen i jordvarmeanlægget beløber sig til en million kroner (ex moms), og tilbagebetalingstiden er sat til seks et halvt år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081