23948sdkhjf

Dansk Energi: Fornuftig finanslovsaftale

Et bredt flertal i Folketinget står i aften bag den nye finanslovsaftale. Forligspartierne vælger at fortsætte de gode takter fra forårets Vækstplan.
Helt konkret betyder det, at afgiften på brændsler til proces lettes allerede nu. Det er godt nyt for den energiforbrugende del af dansk erhvervsliv, skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Med aftenens finanslovsaftale har et bredt flertal i Folketinget, taget et skridt i retning af bedre vilkår for dansk erhvervsliv, konstaterer Dansk Energi:

- Det er en god finanslovsaftale, som falder naturligt i forlængelse af de gode takter for Vækstplanen. Et bredt flertal i Folketinget har over de sidste to år halveret elafgifterne for erhvervslivet, så beskatningen af el fra årsskiftet er nede på EU’s minimumssats. Med finanslovsaftalen i dag forbedres erhvervsvilkårene på energiområdet yderligere ved at fremrykke en lempelse af afgiften på brændsler til proces - det er godt nyt for den energiforbrugende del af dansk erhvervsliv, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

Faldende elafgifter
Med energiforliget, lavere elvarmeafgift og Folketingets vækstpakke er erhvervslivets elafgifter faldet fra 3,7 milliarder kroner om året til 1,8 milliarder kroner på bare halvandet år, det viser beregninger fra Dansk Energi. Der er dog stadig betydelige udfordringer med energibeskatningen, som bør håndteres. Men retningen er rigtig ifølge Dansk Energi.

- Det er klart, at der stadig er knaster på energibeskatningen, så som en forsat meget høj beskatning af el for private og en NOx-afgift, som fortsat er en jobdræbende ekstraafgift. Men retningen er klar: De danske rammevilkår på energiområdet tåler en international sammenligning og Danmark er blevet et bedre sted at drive virksomhed for industrier, der bruger energi, konstaterer Anders Stouge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109