23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Varmeregningen vil vokse meget mere end lovet

Danskernes varmeregning vil stige til næsten det tredobbelte af ministers udspil i 2012.
Udspillet fra klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard i 2012 var en årlig stigning på 1300 kroner på varmeregning. Men ifølge Dansk Fjernvarme vil stigningen være væsentlig større. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

- Det bliver dyrere end de 1300 kr. Det er der ingen tvivl om. I vores beregninger når vi frem til en regning på i gennemsnit 3000 til 3500 kroner, siger Kim Mortensen, direktør hos Dansk Fjernvarme, til Jyllands-Posten.

Alene biogasafgift vil give overskridelse
Jyllands-Posten skriver, at ifølge Martin Lidegaards udmeldinger tilbage i 2012 ville den årlige stigning på 1300 kroner dække udgifter til mere energieffektive virksomheder, hundredvis af nye vindmøller på land, to nye havmølleparker, overgangen til et smart elnet, mere biogas og en omstilling til grøn varme.

Til Jyllands-Posten siger Kim Mortensen, at Dansk Fjernvarmes udregninger viser, at alene den nye biomasseafgift fra nytår vil overskride de 1300 kroner.

Flere aspekter
Ministeren har ikke et bud på, hvad den nye forsyningsafgift vil koste kunderne i 2020.

- Jeg har ikke mulighed for at foretage en nærmere vurdering af Dansk Fjernvarmes tal, men jeg vil tro, at udsvingene i prisen også dækker over for eksempel ændrede priser på brændsel, drift og vedligeholdelse, siger Martin Lidegaard til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094