23948sdkhjf

Danmark sidder på et kæmpe skifergas-potentiale

Trods nedskrivning i forhold til tidligere analyser, så anslår ny analyse, at der i den danske undergrund er skifergas svarende til 39 års gasproduktion fra Nordsøen.
Det er eksperter fra de amerikanske geologiske undersøgelser, USGS, der sammen med danske geologer fra Geus har analyseret skifergas-potentialet i de specifikke danske geologiske forhold. Og de er nået frem til, at de danske lag af alunskifer indeholder omkring 186 milliarder normalkubikmeter (Nm3) naturgas, hvilket svarer til den mængde gas, der blev produceret i Nordsøen fra 1972 til 2011. Det skriver Ingeniøren.

Af de 186 milliarder Nm3 skifergas ligger de 119 milliarder ifølge eksperterne i undergrunden offshore, mens de 67 milliareder Nm3 findes på land – primært på Sjælland og i Nordjylland.

Trods det store potentiale, er det nye estimat over det danske skifergas-potentiale en kraftig nedskrivning i forhold til tidligere estimater. Så sent som i sommer skrev det amerikanske energiagentur, EIA, at det danske skifergaspotentiale var på 900 milliarder kubikmeter. Det skriver Ingeniøren.

Et mere realistisk estimat
Men ifølge USGS er den nye analyse baseret på en mere detaljeret og nuanceret geologisk gennemgang af data.

- Vores model er baseret på erfaringer fra USA, og hvilke ressourcer der er til stede, hvis man anvender den bedst tilgængelige teknologi i den specifikke danske skiferformationer, sagde Don Gautier fra USGS ifølge Ingeniøren, under et møde på Geus tirsdag eftermiddag, hvor den nye analyse blev præsenteret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094