23948sdkhjf

PM Energi skaber stabil strøm i Nordatlanten

På grund af det meget vekslende vejr på Færøerne, er den offentlige strømforsyning ofte ikke stabil. Det har fået en norsk producent i fiskeindustrien til at driftssikre produktionen med hjælp fra PM Energi.
Den norske virksomhed Marine Harvest ASA, der er førende på det globale marked for opdrætning af laks og ørred, har bedt den nordjyske generatorproducent PM Energi om at levere en generatorløsning, der skal være med til at driftsikre virksomhedens produktion på Færøerne. Det skriver PM Energi i en pressemeddelelse.

- Når vejret er en ubekendt faktor i forhold til strømforsyningen, er det nødvendigt at gå med livrem og seler. Kunden har oplevet for mange svigt i den offentlige forsyning, og løsningen er en væsentlig opgradering i forhold til deres hidtidige sikring deroppe. Vi skal levere et nyt generatoranlæg, der skal fungere sammen med det de har i dag, fortæller salgsingeniør Ib H. Christiansen hos PM Energi.

Leverancen består af et 550 kVA anlæg med Volvo motor og Leroy Somer generator.
Der skal samtidig installeres en ny styretavle med effektbrydere for både det nye og det eksisterende generatoranlæg på 350 kVA. Dermed kan de to generatorer fungere parallelt og køre test mod den offentlige, oplyser PM Energi.

- Driftssikring er naturligvis nøgleordet i denne sammenhæng. Et moderne produktionssite i Atlanterhavet er nødt til at være bedre sikret end på fastlandet, når det gælder nødstrøm. Der er en grund til, at Færøerne førhen blev kaldt ”Land-of-Maybe”. Det var vejret, der afgjorde om en aftale kunne overholdes. I dag er det ikke helt så galt, men vejret er stadig særdeles foranderligt, og det påvirker den offentlige forsyning. Med to anlæg der fungerer sammen, er back-up´en nu hundrede procent i orden, forsætter Ib H. Christiansen.

Travl afslutning på året
Brønderslev-virksomheden har lige nu en hektisk afslutning på året. Udover installationen på Færøerne skal flere store projekter i Danmark afleveres, og både projekt- og serviceafdelingen er travlt beskæftiget. Og sådan skal det også være, siger direktør Carsten Madsen:

- Vi har haft et travlt år, ansat flere nye medarbejdere og etableret en serviceafdeling på Sjælland. Det betyder, at vi nu kan håndtere flere projekter og vækster på antallet af serviceaftaler. Så selvom vi løber stærkt i øjeblikket, er der plads til mere, lyder det fra direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079