23948sdkhjf

Energisektor med store muligheder i Pakistan

Markedet for energiteknologi vokser meget hurtigt i Pakistan. Sikkerhed kan være et problem; men det kan overvindes og mulighederne er mange.
Pakistan er et ungt land med en hastigt voksende og købedygtig middelklasse. I Danmark er Pakistan imidlertid mest kendt for politisk uro og islamistisk terror. Naboskabet med Afghanistan smitter naturligt af på den almindelige opfattelse af sikkerhedssituationen i Pakistan, men det er langt fra det samlede billede.

Gode muligheder for forretning
Sikkerheden er et problem i bestemte egne; især de nordvestlige stammeområder på grænsen op mod Afghanistan. Men i de store byer og i Punjab provinsen, hvor den moderne økonomiske aktivitet foregår, opererer et stigende antal udenlandske virksomheder uden væsentlige problemer.

– Det er også her, man finder de store moderne pakistanske virksomheder inden for industrien, og hvor danske virksomheder har gode muligheder for at gøre forretning, fortæller Ole Christensen, chefkonsulent i DI.

Privatisering
– Man kan pege på adskillige sektorer, hvor der er potentiale for forretning, men energisektoren er helt åbenlys, fortsætter Ole Christensen. Efterspørgslen efter elektricitet er betydelige større end udbuddet. Faktisk kan efterspørgslen i perioder overstige energiproduktionen med hele 60 procent. Og det er selvfølgelig et problem for befolkningen, men samtidig også en betydelig mulighed for danske virksomheder.

Den pakistanske regering har fremlagt en femårsplan for energisektoren for at rette op på problemet. Man vil satse på alle tænkelige teknologier, så man allerede i 2017 kan undgå de såkaldte ”load shedding”; altså kontrollerede afbrydelser af strømmen. Samtidig vil regeringen lukke op for privatisering af den ellers så statsstyrede energisektor.

Alle teknologier efterspørges
– Den pakistanske regering vil satse på alle kendte teknologier for at få udbygget energisektoren. Det gælder vandkraft, kul, affaldsforbrænding, vind, sol og atomkraft, og man kan også tilføje energieffektivisering, f.eks. inden for vandforsyningen. Her er spildet massivt i Pakistan og meget vil kunne vindes alene med moderne energieffektive pumper, siger Ole Christensen.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078