23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal sikre grøn og stabil energi til verdens øboere

Øget brug af vedvarende energi er sammen med sikre og velfungerende elnet nøgleelementer i et nyt globalt samarbejde mellem DONG Energy og Schneider Electric.
DONG Energy og Schneider Electric, der er global specialist i energioptimering, har indledt et nyt teknologisk partnerskab. Ambitionen er at gøre forsyningsselskaber på afsidesliggende øer i stand til at øge andelen af vedvarende energi, samtidig med at elnettets stabilitet opretholdes, så forbrugerne altid har strøm i kontakten.

- DONG Energy har udviklet den virtuelle kraftværksteknologi, Power Hub, som er en IT-løsning, der optimerer anvendelsen af forbrugs- og produktionskapacitet, for at sikre en fleksibel og robust elforsyning. Systemet har allerede bevist sit værd og sine evner i forhold til at optimere, balancere og forbedre stabiliteten i isolerede el-systemer på Færøerne, siger Ivan Kristian Pedersen, leder af Power Hub Technology hos DONG Energy.

Bæredygtige og økonomisk velfungerende elsystemer
Ved at integrere Power Hub med Schneider Electrics løsninger vil DONG Energy kunne tilbyde en unik fælles løsning, som tager hånd om den vigtige udfordring, der ligger i at drive et isoleret elsystem på en sikker og økonomisk optimeret måde, samtidig med at man anvender vedvarende energi i så høj grad som muligt. Ikke kun i vores del af verden, men globalt.

- Schneider Electrics globale ekspertise inden for netværksautomatisering og intelligente løsninger betyder, at vi i fællesskab kan tilbyde en modulopbygget løsning, der kan skræddersys de enkelte øers driftsmæssige udfordringer. Med bl.a. integrerede vejrprognoser og beregninger af belastning af elnettet kan øernes lokale forsyningsselskaber drive bæredygtige og økonomisk velfungerende elsystemer, der er uafhængige af fossile brændsler. Samtidig giver løsningen høj forsynings-sikkerhed, der forhindrer ”black outs” og forstyrrelser i el-distributionen til glæde for indbyggere og industri, forklarer Joe Andersen, Global Business Development Director i Schneider Electric.

Schneider Electric har indgået flere lærerige samarbejder med forsyningsselskaber verden over for at teste og validere innovative løsninger, der kan løse elnettets forskellige udfordringer, når energikilder skifter fra pålidelige fossile kilder til de mere ustabile, men miljørigtige bæredygtige energikilder.

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093