23948sdkhjf

Nye Dong-investorer sætter sig tungt på energikoncernen

Selvom staten stadig ejer omkring 60 procent af Dong Energy, sætter energigigantens kommende investorer, ATP, PFA og Goldman Sachs, sig nu reelt på en stor del af magten i koncernen.
Det viser et aktstykke til Folketingets Finansudvalg ifølge Børsen.

De nye investorer skyder op i mod 11 mia. kr. i den danske energigigant, og selv om det kun sikre dem 26 procent af aktierne, så giver det dem en stor indflydelse i Dong Energy.

De nye investorer har således sat som betingelse for deres investeringer i energikoncernen, at de skal godkende afvigelser fra forretningsplanen – herunder større opkøb og frasalg, større investeringer uden for forretningsplanen, udskillelse af datterselskaber, udskiftning af direktør og finansdirektør samt ændringer af udbytter fra Dong Energy, skriver Børsen.

Og betingelserne giver god mening, mener analytiker i Jyske Bank, Jens Thomsen:

- Dong Energy har en stor dominerende medejer i ejerkredsen, ud over de nye investorer, nemlig i form af staten. Staten kan ikke bare tromle beslutninger igennem, men også ændre loven, som forandrer grundlaget for Dong Energys forretning. Det ønsker de nye investorer et værn imod, siger han til Børsen.

Han forklarer, at de nye investorer med betingelserne forsøger at forhindre, at man fra politisk side beslutter, hvad Dong Energy som selskab skal gøre, og hvad de ikke skal gøre.

Det fremgår desuden af aktstykket, at Dong Energy skal børsnoteres enten i 2018 eller alternativt inden 2021. Det skriver Børsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187