23948sdkhjf

Nye energihåndværkere ser på helhedsløsninger

33 energihåndværkere fra Nordfyn og Assens kommuner har nu fået diplom på deres kunnen inden for energi. De er nu klar til at vejlede om helhedsløsninger i energirenovering.
Det er et nyt tiltag, at Nordfyns og Assens kommuner er gået sammen om at få lokale håndværksmestre med på efteruddannelsen Bliv Mester i Energi, som er udviklet af Grøn erhvervsvækst og varetages af IBC.

Tiltaget skal ses som et middel til at sætte skub i markedet for energirenoveringer og for at imødekomme stigende krav til håndværkerfagenes viden om energiløsninger.

Bedre dialog med kunderne
Udover den energifaglige viden, har efteruddannelsen også fokus på kommunikation, og opfordrer til samarbejde på tværs af fagskel, når håndværksmestrene er ude ved kunden.

- Jeg er kun blevet klogere af det kursus her. Jeg har fået indfriet min forventning om at få gode samarbejdsrelationer med andre faggrupper, som også har haft tilmeldt sig kurset. Det vigtigste, jeg tager med mig fra kurset er nok indgangsvinklen til kunden, der har jeg fået nogen værktøjer til at gå i god dialog med kunden, siger Svend Aage Hansen, Svennes Byg i Assens.

Bedre samarbejde mellem brancherne
Håndværksmestrene peger også på netværk, som det vigtigste parameter for den vækst der er forventning om i Assens og Nordfyns kommuner.

- Jeg har fået sat emnet energirenovering i et større perspektiv. Og i mødet med kunden har jeg lært at give de opgaver videre, der ikke kun er relevante for mig. På den måde kan vi hjælpe hinanden. Selvom vi på en måde er konkurrenter, er vi altså også nødt til at samarbejde. Det er også kun ved at gå sammen, at vi f.eks. vil kunne byde på større opgaver. Jeg har altid drømt om at arbejde med energi, og det er den retning at min virksomhed skal gå i, gerne med flere medarbejdere, siger Erik Skovlund Hansen, Heat4you ApS i Assens.

- Jeg har fået temmelig meget ud af kurset. Jeg har fået værktøjer til at vejlede kunder i, hvad der kan betale sig. Jeg har væsentligt mere indblik i andre fag nu, og jeg har fået 4-5 nye samarbejdspartnere ud af det, siger Johnny Holm, Højfyns Tømrer og Snedker i Assens.

Der er god grund til at de lokale håndværksmestre tænker på efteruddannelse og netværk. Ifølge Danmarks Statistik har de energihåndværkere, der blev uddannet først i Middelfart, Kolding og Odense fra 2010-2012 oplevet en vækst i omsætningen på 29 procent.

Både i Assens og Nordfyns kommuner vil der i det nye år komme energievents, hvor man kan møde energihåndværkerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079