23948sdkhjf

Goldman vil sælge Dongs olierør i Nordsøen fra

Allerede inden investeringsbanken har fået officiel status som medejer, lufter amerikanske Goldman Sachs nu et ønske om at frasælge Dong Energys omfattende netværk af olierør i Nordsøen.
Under navnet Dong Oil Pipe ejer Dong Energy olierørene og har med dem monopol på transport af olie fra Nordsøen og ind til den danske vestkyst. Et frasalg vil derfor vende op og ned på den danske olie- og gasindustri. Det skriver Børsen.

Men ifølge Dong-analytiker i Jyske Bank, Jens Thomasen, giver det god mening for Dong Energy at sælge aktiviteterne fra. Indgreb fra både de norske og de danske myndigheder har nemlig reduceret Dong Energys indtjening på netop disse aktiviteter, forklarer analytikeren til avisen.

Og han er ikke den eneste, der tror på et frasalg af olierørene.

- Det ligger jo fint i tråd med det, som Dong og Henrik Poulsen allerede arbejder på. Der er en frasalgsplan, som endnu ikke er færdig, og som handler om at fokusere hele virksomheden. Og når Goldman Sachs ser så konkrete frasalgsemner for sig i Dong, kan man roligt regne med, at det er noget, der er afstemt med Dong, og som derfor allerede seriøst overvejes af Dongs ledelse, siger en kilde med indgående kendskab til Dong, til Børsen.

Direktør i Dong Energy, Henrik Poulsen, har ikke ønsket at kommentere et eventuelt salg overfor Børsen, men hans kommunikationsdirektør siger til avisen, at der ingen planer er om at sælge Oil Pipe fra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125