23948sdkhjf

19 millioner til strategisk energiplanlægning

Energistyrelsen har givet tilsagn til 12 projekter, der har søgt om tilskud fra puljen for strategisk energiplanlægning i kommunerne.
Projekterne spænder bredt fra energiscenarier for en hel region til en borgernær indsats for at fremme energibesparelser lokalt. Projekterne vil også undersøge, hvordan den langsigtede omstilling kan gennemføres mest omkostningseffektivt med bedst mulig indpasning af biogas, geotermi, vind og sol. Det oplyser Energistyrelsen.

- Jeg er glad for, at så mange kommuner, regioner og øvrige aktører har ønsket at deltage i planlægningsprojekterne og ser frem til, at den nationale energipolitik og planlægningen af den grønne omstilling kan stimuleres yderligere gennem puljen, og at både kommunerne og de øvrige aktører i energisektoren samarbejder om den grønne omstilling, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

KL og Energistyrelsen koordinerer projekterne
KL har bidraget med input til Energistyrelsen i forbehandlingen af ansøgningerne, og de to parter vil sammen påtage sig en aktiv rolle med at koordinere gennemførelsen af projekterne og løbende informere om projekterne i både 2014 og 2015.

- Kommunerne vil i partnerskaber med forsyninger, vidensinstitutioner, regioner og nabokommuner komme med gode bud på, hvordan vi får omstillet til grøn energi. Det er en omstilling, som skal skabe både arbejdspladser og mere vedvarende energi. Samtidig vil vi med støtte fra puljemidlerne vise, at kommunerne er nøglespillere i denne omstillingsproces, siger Martin Damm, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg.
I energiaftalen fra marts 2012 blev der afsat en pulje på 19 mio. kr. til ”at fremme partnerskaber om strategisk energiplanlægning mellem kommuner, energiselskaber og lokale virksomheder samt forbedre samspillet mellem statens, regionernes og kommunernes indsatser og understøtte den kommunale planlægning og den borgernære indsats”.

Energistyrelsen og KL har efterfølgende indgået et statsligt-kommunalt partnerskab for at fremme disse samarbejdsrelationer og understøtte energiplanlægningen og den grønne omstilling ude i landet.

En planlægningsindsats på over 50 mio. kr.
Puljens midler tildeles seks regionale/tværkommunale projekter, som i alt dækker 96 af Danmarks 98 kommuner samt seks øvrige projekter, der dækker én eller flere kommuners geografiske område. Udover kommuner deltager over 80 andre aktører som partnere i projekterne, heriblandt alle fem regioner, ca. 50 forsyningsselskaber, seks vidensinstitutioner samt flere store danske virksomheder. I alt er der tale om en planlægningsindsats på over 50 mio. kroner.

Projekterne gennemføres i perioden fra 1. januar 2014 til 30. juni 2015. Energistyrelsen afholder i samarbejde med KL tre seminarer undervejs i processen (april og oktober 2014 samt april 2015) og en afsluttende konference i efteråret 2015. Formålet med seminarerne er videndeling og etablering af fælles forudsætninger for projekterne, mens formålet med den afsluttende konference er at formidle projekternes resultater.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125