23948sdkhjf

Færre selskaber har underskud

35% af de danske selskaber – svarende til 68.000 selskaber – fremlagde et årsregnskab med underskud i 2013. Det er et fald på cirka 11.000 selskaber sammenlignet med 2012.
Økonomien i de danske selskaber har de seneste år gennemgået en positiv udvikling, når man ser på antallet af selskaber med underskud.

I 2013 fremlagde 68.000 selskaber (35%) et årsregnskab med underskud. Det er et fald på 6% i forhold til året før, viser en ny undersøgelse fra Experian og FSR – danske revisorer. Undersøgelsen udføres hvert kvartal og bygger på en gennemgang af de cirka 190.000 danske selskabers senest registrerede årsregnskaber.

- I runde tal er der cirka 11.000 færre selskaber med underskud i forhold til sidste års opgørelse. Samtidig kan vi se, at andelen af selskaber med underskud er faldet kraftigt over de seneste fire år. Vi skal helt tilbage til opgørelsen i 2008, hvor kun 28% af selskaberne havde underskud, for at finde en lavere andel selskaber med underskud. Det er en positiv udvikling, som vi håber fortsætter ind i 2014, hvilket der er gode chancer for, når man lytter til de økonomiske forudsigelser, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Over de seneste fire år er andelen af selskaber med underskud faldet fra 46% i opgørelsen fra januar 2010 til 35% i januar 2014.

Egenkapitalen angrebet i hver fjerde virksomhed
I takt med at flere virksomheder får overskud og dermed kan lægge mere til side og polstre sig, så falder andelen af selskaber med angrebet egenkapital også – men bedringen i ”pengekassen” sker væsentligt langsommere. Et selskab med angrebet egenkapital er et selskab, hvis egenkapital er negativ eller under lovens mindstekrav til indbetalt startkapital.

I alt har 26,3% af selskaberne angrebet egenkapital, viser undersøgelsen. Det er et fald på beskedne 0,8%-point i forhold til året før.

- Overordnet er andelen af selskaber med angrebet egenkapital faldet tre år i træk, så der er positive tegn at spore. Et selskab med angrebet egenkapital har ikke meget at stå imod med, og står du i den situation, er det ikke en udvikling, du vender hurtigt. Men med den positive udvikling i overskud er der gode muligheder for, at vi i løbet af 2014 vil se et større fald i antallet af selskaber med angrebet egenkapital, og det er selvfølgelig positivt, siger Tom Vile Jensen.

18,6% af selskaberne har både angrebet egenkapital og underskud. Det er et fald på 1,3%-point i forhold til opgørelsen fra januar 2013.

Overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed er den branche, hvor flest selskaber har både angrebet egenkapital og underskud (33%), mens landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri er den branche, hvor færrest selskaber har både underskud og angrebet egenkapital (14,5%).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063