23948sdkhjf

Mindretalsaktionærer skyder to milliarder i Dong Energy

Seas-Nve, SE, Nyfors Entreprise og Insero Horsens deltager alle i kapitaludvidelsen i Dong Energy og skyder tilsammen 2.050 millioner friske kroner i energigiganten.
Dermed har fire ud af de fem mindretalsaktionærer valgt at deltage i Dong Energys kapitaludvidelse ved tegning af nye aktier.

De fire selskaber investerer de i alt 2.050 millioner kroner efter fordelingen:

Seas-Nve: 1.420 mio. kr.
SE (Syd Energi): 450 mio. kr.
Nyfors Entreprise: 100 mio. kr.
Insero Horsens: 80 mio. kr.

Det bringer det samlede kapitalindskud fra ATP, PFA, Goldman Sachs fonde og de eksisterende mindretalsaktionærer op på 13.050 mio. kr.

Tegningen af nye aktier er baseret på en værdiansættelse af Dong Energy på 31,5 milliarder kroner forud for kapitaludvidelsen.

Efter gennemførelsen af kapitaludvidelsen forventes ejerfordelingen at blive således: Den danske stat ca. 57,3 %, Goldman Sachs fonde ca. 18 %, Seas-Nve ca. 10,9%, ATP ca. 4,9%, SE ca. 3,5 %, Insero Horsens ca. 2 %, PFA ca. 1,8 %, Nyfors Entreprise ca. 1 % og Galten Elværk ca. 0,6 %.

- Vi er glade for, at mange af vores eksisterende aktionærer ønsker at investere yderligere i selskabet. Vi ser det som en bred opbakning til selskabets strategi, siger Fritz Schur, bestyrelsesformand i Dong Energy.

Gennemførelse af transaktionen er betinget af:
– Godkendelse af Folketingets Finansudvalg
– Sædvanlige myndighedsgodkendelser
– Andre sædvanlige betingelser for en transaktion af denne art

Gennemførelse af transaktionen vil ske i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling, som forventes at finde sted i februar 2014.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078