23948sdkhjf

Dong i nyt cleantech-samarbejde med oliestat

Dong Energy underskriver samarbejdsaftale med det Abu Dhabi-baserede investeringsselskab Masdar.
I forbindelse med, at udviklingsminister Rasmus Helveg og Kronprins Frederik i dag indgår en aftale mellem Danmark og De Forenede Arabiske Emirater om et fremtidigt samarbejde, har Dong Energy skrevet under på en samarbejdsaftale med investeringsselskabet Masdar.

- Vi ser nogle interessante perspektiver i MEA-regionen, som står med massive udfordringer med at håndtere voksende affaldsmængder, så vi er glade for, at Masdar ønsker at samarbejde med os om at undersøge forretningsmulighederne i området, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy, der er rejst til Abu Dhabi for at underskrive aftalen.

Ressourcer i affald
Samarbejdsaftalen omfatter i første omgang Dong Energy's biobaserede teknologi til affaldshåndtering, REnescience. Dong Energy og Masdar skal undersøge markedet og muligheder for at bruge REnescience-teknologien til håndtering og genanvendelse af affald i Mellemøsten og Afrika.

- Vi forventer, at REnescience kan levere løsninger, der kan være med til at udnytte ressourcerne i regionens affald. Hvis de indledende analyser ser fornuftige ud, og vi bliver enige om at gå videre med et fuldskala anlæg, forventer vi, at det kan medføre ordrer, der også kommer vores danske og udenlandske underleverandører til gode, siger Thomas Dalsgaard.

Partnerskab
Samarbejdet mellem Dong Energy og Masdar bliver et partnerskab, hvor man kombinerer Dong Energy's viden og ekspertise inden for biobaseret affaldshåndtering med Masdars udbredte kommercielle aktiviteter og netværk i MEA-regionen.

Aftalen består af to faser. I den første fase skal teknologien til de lokale og regionale forhold tilpasses, og der skal træffes beslutning om at etablere et demonstrationsanlæg. I den anden fase skal parterne etablere en kommerciel platform for at udbrede REnescience-teknologien i MEA-regionen.

Parterne forventer at have afsluttet første fase inden for 12 til 18 måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08