23948sdkhjf

Danmark får ny stor energikunde

Ved byggeriet af Femern Bælt bliver der brug for en hel del strøm, og også efter byggeriet er færdigt vil tunnelen blive en sand energisluger.
Det skriver DR Sjælland.

Alene til at bygge tunnelen i den kommende Femern Bælt-forbindelse skal der bruges 166 gigawatttimer, hvilket svarer til elforsyningen til alle husstande i Ringsted og Roskilde i et år. Når tunellen er færdigbygget vil den årlige drift kræve 50 gigawatttimer om året. Dermed er der udsigt til en god forretning for det energiselskab, der er så heldig at få Femern Bælt ind som kunde.

Et af de selskaber, der har øje på Femern Bælt-forbindelsen er sjællandske Seas-Nve. Selskabet vil dog ifølge DR Sjælland endnu ikke sige noget om, hvorvidt man planlægger at lægge billet ind som el-leverandør.

Femern-forbindelsen har dog allerede givet selskabet noget at lave. Seas-Nve ejer nemlig kablerne i området, og skal sørge for at trække ekstra kabler til Sakskøbing og Nakskov ned til Rødby, hvor byggeriet skal forgå, oplyser mediet.

- Lige nu og her har vi en dialog med Femernforbindelsen om at levere noget byggestrøm. De har en stor byggeplads, og vi har et elnet med en forlængerledning, som kan levere strøm dertil. Men vi skal rette vores net til, og det taler vi med Femernforbindelsen om, hvordan det skal foregå, siger Kristoffer Høst, presseansvarlig hos Seas-Nve til DR Sjælland.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.891