23948sdkhjf

BA Technologies i nyt energisamarbejde

Målerleverandøren BA Technologies hjælper med et nyt projekt den vejlensiske boligforening ØsterBo med at spare på energien ved brug af digitale energiskilte.
Boligforeningen ØsterBo i Vejle har startet et energiprojekt, som løber i hele første halvår af 2014. Projektets formål er at gøre beboerne i Grejsdalsparken bevidste om deres energiforbrug. Udgangspunktet for dette er boligforeningens fjernaflæsningssystem, som ifølge leverandøren BA Technologies er nyskabende i forhold til det traditionelle markedsbillede.

- Vi henvender os til den professionelle boligadministrator, der ønsker et modspil til den eksisterende målerbranche. Alternativet er et moderne teknologisk koncept med lave omkostninger, høj kvalitet og service. Vi tror på åbne systemer med høj kvalitet og god service, fortæller salgs- og produktchef i BA Technologies Kim Bruun.

Systemet giver ØsterBo fuld råderet over forbrugsdata og derigennem opnår boligforeningen besparelser på udarbejdelse af forbrugsregnskaber. Udover displayløsningen, indeholder systemet blandt andet en effektiv alarmering af utilsigtet forbrug. Beboerne kan dermed undgå ubehagelige overraskelser på deres forbrug, hvis de har et toilet, der løber, eller en vandhane, der drypper. ØsterBo modtager således en alarm, hvis der er et usandsynligt højt forbrug i forhold til normalen.

Synliggør forbruget
- I projektet arbejdes der med synliggørelse af forbruget af vand og varme, og vi tror beboerne kan spare penge, siger administrationschef Ulrik Faarup Sørensen og fortsætter:

- Men det er ikke det primære formål. Det primære formål er at synliggøre beboernes forbrug, så de dermed kan blive bevidste om deres forbrug, og dermed kan de selv tage stilling til, om de vil gøre noget for at spare.

- Vi er ikke ude på, at beboerne skal sidde og fryse i deres lejemål, supplerer den ansvarlige for forbrugsregnskaberne i ØsterBo, Lene Sommerstedt.

- Men måske vil den enkelte beboer alligevel overveje om temperaturen i lejemålet skal sænkes med en grad, når de så samtidig får at vide, at de derved kan spare 5 procent på varmeregningen, fortsætter hun.

ØsterBO synliggør forbruget på en overskuelig måde ved at de har fået opsat et lille display, der bliver opdateret dagligt med forbruget af vand og varme. Samtidig kan beboerne se, hvordan deres forbrug ligger i forhold til de andre beboere i afdelingen. Displayet er næsten vedligeholdelsesfrit og magen til det, som bruges som elektroniske prisskilte i de større supermarkeder. Der er dog valgt en lidt større model, for at have muligheden for at vise noget overskueligt grafik, men investeringen er stadig kun 200 kroner per display, oplyser boligforeningen.

Projektet indgår som pilottest i en større undersøgelse, der har til formål at teste adfærdsændringer gennem synliggørelse af energiforbruget. Undersøgelsen er støttet af Realdania og udføres i samarbejde med Almennet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093