23948sdkhjf

Tank med brint i Hobro

Rammerne skabt for landets første brinttankstation ved en motorvej
Danmarks første brinttankstation ved en motorvej kommer efter al sandsynlighed til at ligge i Mariagerfjord Kommune. Nærmere bestemt ved afkørsel 35 ved Skivevej, hvor der allerede er udlagt et areal til brinttankstationen i den nye kommuneplan.

- Etableringen af brinttankstationen skal være med til at understøtte Mariagerfjord Kommunes målrettede satsning og fokus på klima, miljø, grøn vækst og CO2-reduktion, forklarer Jørgen Basballe, direktør for teknik og erhverv i Mariagerfjord Kommune.

Kommunen går ikke selv ind og etablerer brinttankstationen.

Den har blot lavet ”det planlægningsmæssige benarbejde”, som Jørgen Basballe udtrykker dét. Og nu er det så op til andre aktører at gå i gang med selve det praktiske arbejde.

Hos Cemtec i Hobro, som i forvejen har været med til at markere Mariagerfjord Kommune som en af landets førende brintkommuner, glæder man sig over kommunens satsning.

- På papiret har Danmark en meget offensiv energipolitik. Men det kniber noget mere, når det gælder konkret handling. Derfor er det befriende, at Mariagerfjord Kommune er på forkant og sætter handling bag ordene. Det stemmer godt overens med den dagsorden, vi og en række virksomheder har her i Mariagerfjord Kommune, lyder det fra Lars Udby, direktør på Cemtec.

- Nu glæder vi os til at følge, hvad der videre sker, men det første store skridt er taget, og på Cemtec er vi naturligvis klar til at bakke op om en kommende investor med vores viden og kompetencer, slutter Lars Udby.

Indtil videre findes der i Danmark blot to brinttankstationer: Én i København og én i Holstebro.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094