23948sdkhjf

Kvols: Varmekunder vil søge erstatning

Hvis Energitilsynet afgør, at den trecifrede millionregning efter geotermiprojektet i Kvols kan lægges på varmeprisen hos Viborg Fjernvarmes forbrugere, så står en gruppe varmekunder nu klar med en erstatningssag.
Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

27. maj forventes afgørelsen at komme fra Energitilsynet. Og siger den, at de omkring 160 millioner kroner – som geotermiprojektet var løbet op i, da Viborg Kommune lukkede projektet i juni 2012 – kan lægges på varmeprisen hos forbrugerne under Viborg Fjernvarme, så står en gruppe fjernvarmeforbruger klar med en erstatningssag. Man håber på den måde at kunne sende regningen videre til Viborg Fjernvarme, Viborg Kommune eller nogle af de rådgivere, der havde med projektet at gøre, skriver avisen.

Det er Komitéen af kritiske Fjernvarmeforbrugere, der har taget initiativet til erstatningsforeningen, som om nødvendigt vil anlægge et gruppesøgsmål ved retten.

- Hvis tilsynets afgørelse går fjernvarmeforbrugerne imod, vil vi omgående indkalde til et orienteringsmøde og opfordre varmekunderne til at melde sig ind i Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen, som er navnet på foreningen, siger foreningens formand, Flemming Præstegaard, til avisen.

Først når Energitilsynet kommer med sin afgørelse er det muligt at melde sig ind i foreningen, da den først på det tidspunkt får sin berettigelse.

For at kunne anlægge et gruppesøgsmål, skal mindst 600 af de 8000 fjernvarmekunder ved Viborg Fjernvarme, ifølge formanden, melde sig ind i foreningen og betale et gebyr på 300 kroner. På nuværende tidspunkt abonnerer 800 på Komitéens nyhedsbreve, dermed tror formanden ikke det bliver svært at få de nødvendige medlemmer.

Millionerne løb løbsk
Da Viborg Fjernvarme i 2012 var tæt på at gå konkurs gik Viborg Kommune inde og stillede garanti for projektets videreførelse, selvom projektet allerede på det tidspunkt havde kostet 92 millioner kroner. En væsentlig overskridelse af det beløb, som forbrugerne ved Viborg Fjernvarme i 2009 havde sagt god for – nemlig 13 millioner kroner.Da byrådet tre måneder senere i juni 2012 stoppede projektet, var regningen steget til omkring 160 millioner kroner. Kilde: Viborg Stifts Folkeblad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088