Tilfældigt hvem der får del i solcellepulje
Fra mandag morgen kl. 7 tager Energinet.dk imod ansøgninger til den kommunale solcellepulje på 20 MW. Og forventningen er, at der vil indløbe langt flere ansøgninger, end der er støttemidler til.
Den kommunale solcellepulje skal gøre det enklere for kommunerne at sætte solceller op på kommunale bygninger. De kommuner, der kommer med i puljen får nemlig dispensation, så de ikke behøver at oprette et særligt selskab for at opsætte solceller.
Men allerede før ansøgningerne er begyndt at tikke ind forudser Energinet.dk, at det langt fra er alle kommuner, der vil få sine solcelleønsker opfyldt. Loftet på 20 MW vil nemlig hurtigt være nået.
- Vi har kendskab til i hvert fald 7,5 MW installeret effekt i form af eksisterende anlæg, som vi derfor går ud fra vil søge. Så er der 12,5 MW tilbage og derfra kan vi kun komme med gisninger, men vi forventer, at det kommer til at gå meget hurtigt med at få fyldt puljen ud, siger Martin Lervad Lundø, der er sektionschef i Energinet.dk, til Ingeniøren.
Når puljens max på 20 MW er nået, vil Energinet.dk trække lod om de indkomne ansøgninger på dagen. Det betyder, at hvis loftet på 20 MW bliver ramt allerede mandag, så vil alle, der får del i puljen, altså blive fundet helt tilfældigt, skriver Ingeniøren.
Energiforum Danmark gennemførte i januar en rundspørge blandt de danske kommuner, og den viste at alene 34 adspurgte kommuner havde til hensigt at opstille 16-18 MW solceller.