23948sdkhjf

Halicon og Lading-Fajstrup Varmeforsyning sænker returtemperaturen

Virksomheden Halicon og Lading-Fajstrup Varmeforsyningsselskab har i et samarbejde tilbudt tilskud til indregulering af forbrugernes gulvvarmeanlæg. Det har betydet en stor besparelse for varmeselskabet.
Lading-Fajstrup Varmeforsyningsselskab har over en årrække kunnet konstatere, at forbrugere med gulvvarmeanlæg generelt har en dårlig afkøling af deres returvand. Dette betyder større ledningstab end nødvendigt og dermed en unødig omkostning for alle forbrugere.

Indregulering af anlæg
Derfor besluttede varmeselskabet i samarbejde med Halicon at iværksætte en kampagne, der skulle vise, hvorvidt der var en besparelse at hente, såfremt forbrugerne med gulvvarme fik tilskud til en indregulering af netop gulvvarmeanlægget.

- Vi tilbød alle forbrugere et tilskud, hvis de fik deres gulvvarmeanlæg testet og evt. indreguleret. Dette tilbud sagde 30 forbrugere ja tak til. Herefter lod vi Halicon teste alle 30, og 21 af disse havde behov for en indregulering, som de selv betalte for. Det er ca. 10 % af de 209 forbrugere, som vi har i Lading-Fajstrup Varmeforsyningsselskab, der har fået indreguleret deres anlæg, fortæller Lading-Fajstrup Varmeforsyningsselskabs formand, Sten Linnell.

Udbytterig kampagne
Kampagnen har vist sig at være en succes og i testperioden fra medio februar til medio marts 2014 lå returtemperaturen ca. 2 grader under året før, hvilket vil sige 32,78 grader mod 34,75 grader året før. Den gennemsnitlige returtemperatur er det bedste Lading-Fajstrup Varmeforsyningsselskab har registreret siden 1996.

I februar 2014 nåede returtemperaturen ned under 30 grader og bundede d. 27. februar ud med 29,4 grader.

Udbyttet af indreguleringen er en besparelse på ca. 50MWh i ledingstab på årsbasis, og med en produktionspris på ca. kr. 450,- per MWh har det vist sig at være en rigtig god investering for Lading-Fajstrup Varmeforsyningsselskab.

Halicon har fået blod på tanden
Også hos Halicon har kampagnen været en succes og direktør Kim Hansen forventer stor efterspørgsel på løsningen i de kommende år.

- Allerede nu er der flere fjernvarmeværker, som har vist stor interesse for Halicons banebrydende metode til indregulering af gulvvarmeanlæg, udtaler Kim Hansen og uddyber:

- Dette betyder, at vi skal lave en del kampagner hen over efteråret, hvor fjernvarmeværkerne vil yde et tilskud til forbrugernes gulvvarmeindregulering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094