23948sdkhjf

Aalborg CSP og Nest skaber innovativ energilagring

Danske Aalborg CSP og norske Nest har i fællesskab udviklet en ny energilagringsteknologi.
Samarbejdet har forenet virksomhedernes ekspertise med henblik på at designe og levere et direkte damp - til/fra - beton energilagringssystem, hvilket muliggør on-demand energiproduktion fra vedvarende energikilder.

- Samarbejdet mellem Aalborg CSP og Nest bringer nyt perspektiv til termisk energilagring, da vedvarende energikilders øgede ydeevne vil sænke energiprisen og dermed øge de grønne energikilders konkurrenceevne, siger Svante Bundgaard, administrerende direktør i Aalborg CSP.

Kombination af koncepter
Direkte damp - til/fra beton - energilagringskonceptet er baseret på Nests patenterede termiske energilagringsteknologi, der anvender Heatcrete som lagringsmedium med indstøbte varmevekslere, kombineret med Aalborg CSPs dampgeneratordesign med naturlig cirkulation.

Det strategiske samarbejde mellem de to skandinaviske virksomheder sammenfører ekspertise i at designe og levere energilagringssystemer med lav anskaffelsespris og lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger baseret på direkte damp til/fra betonmoduler.

Fremstillet af lettilgængelige materialer
Energilagringsteknologien består af højtemperatur beton som lagringsmedium kombineret med en dampgenerator med naturlig cirkulation, hvilket garanterer minimalt parasitisk forbrug og lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

De modulære energilagringselementer er fremstillet af lettilgængelige råmaterialer, som typisk kan fremskaffes lokalt.

- Nest er, som vidensbaseret virksomhed, glad for samarbejdet med Aalborg CSP, en erfaren partner indenfor termisk energi, om udvikling af systemer til lagring af termisk energi. Vi ser frem til at biddrage til on-demand vedvarende energi 24 timer i døgnet, siger Jarl Pedersen, vicepræsident Marketing & Salg for Nest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125